Vedtar innstramming

ENIGE: Kommunestyret er enige om å fortsatt ha møter på kveldstid. Senterpartiets Arnt Olav Furholt (t.v.) ville egentlig ha dem på dagen, men får i det minste flertall for en innstramming av møtetiden. Videre står Anders Topland (Sp), ordfører Anders Christiansen (Ap) og Gunnar Sagstuen fra Røyland gård.

Strammer inn på møtene, som fortsatt skal holdes på kveldstid.

– Jeg tilhører mindretallet i formannskapet som ønsker møter på dagtid, men i dag har jeg et annet forslag. Kommunestyrets møter bør begynne klokka 17.00, og saksbehandlinga klokka 18.00. Da unngår vi tilfeller som i dag, hvor saksbehandlinga skulle ha begynt klokka 19.00, men begynte klokka 20.00, sier Arnt Olav Furholt (Sp).

Det er et forslag han får hele kommunestyret med seg på. Under kommunestyrets møte på Herefoss torsdag fremmer varaordfører Anne Kari Birkeland (KrF) igjen forslaget om å møtes på dagtid, men det forslaget får bare hennes egen, og Torbjørn Bjorvatns (KrF) stemme.

– På vårt gruppemøte er det bestemt at møtene må være om kvelden. Det er både av hensyn til publikum og kostnadene ved å ha de på dagen. Det er heller ikke greit å be arbeidsgiver om fri, selv om de ikke kan si nei til fravær knytta til politiske verv, sier Odd Gunnar Tveit (Frp).

Dermed stadfester kommunestyret tidligere vedtak i formannskapet, og møtene blir fortsatt holdt på kvelden. Rådmann Anne Stapnes har tidligere anslått at det vil koste 456.000 kroner årlig å holde kommunestyrets møter på dagtid.