Storspilte mot Express

BILS BESTE: illesandsjenta Maren Rismyhr, her i aksjon mot Sørfjell/Amazon Grimstad 2 i forrige serierunde, var Birkenes’ beste spiller mot Express 1 onsdag kveld.

Lillesandsjenta Maren Rismyhr finner seg godt til rette i midtforsvaret til Birkenes 1. Mot Express 1 var hun lagets beste spiller.

– Jeg må trekke fram Maren. Hun var rett og slett dritgod i midtforsvaret i dag. Jeg tror ikke hun slo en feilpasning i løpet av hele kampen. En kjempespiller!

Trener Trond Endresen kan knapt få fullrost den høyreiste midtstopperen som meldte overgang fra Lillesand i sommer. Nyervervelsen kunne imidlertid ikke hindre et knepent ettmålstap mot en av seriefavorittene i damenes 3. divisjon onsdag kveld.

Hektisk start

Det står 1-0 på Fevik-kunstgresset før det er gått ett minutt av kampen. Express går rett fra avspark og i angrep. Ballen havner ute på høyrekanten, og når BIL-keeperen forventer et innlegg, kommer det et skudd i stedet. Som sniker seg inn mellom keeperen og stolpen. Birkenes kvitterer umiddelbart ved kaptein Christina Stray Imenes, som omsetter en glimrende bakromspasning fra Hanne Helleland i mål.

Birkenes kjemper til seg et spillemessig overtak, men midt i lagets beste periode glipper det, og Express kan gå til pause med 2-1-ledelse etter at de klarer å utnytte en 3 mot 2-situasjon.

Misforståelse

I pausen blir hvittrøyene enige om å ta tak igjen, men andre omgang er bare tre minutter gammel når hjemmelaget utnytter en misforståelse i BIL-forsvaret og legger på til 3-1. Birkenesjentene har imidlertid ikke tenkt å resignere, og 20 minutter før full tid tennes håpet om bortepoeng når Tonje Frigstad kjemper seg gjennom Express-forsvaret og setter inn 2-3-reduseringen.

Nå begynner Express-jentene å merke kjøret, og Birkenes produserer mer enn nok sjanser til å kapre både ett og tre poeng. Men de mer erfarne Fevik-jentene klarer å holde unna og redder alle tre poengene.

Skapte flest sjanser

– Hadde vi vært litt mindre heite i toppen tror jeg vi skulle klart uavgjort. I forhold til sjanser hadde det ikke vært noe å si på dét, sier Endresen.

Han roser likevel motstanderen.

– All ære til Express. Når de har krefter, spiller de veldig fin fotball. Det er dit vi ønsker å komme, sier BIL-treneren, og lover Fevik-jentene kamp når de kommer til Birkenesparken til sesongens siste seriekamp 26. september.

– Jeg har sagt at vi skal slå de tre andre topplagene minst én gang i løpet av sesongen. Nå har vi slått både Rygene og Sørfjell/Amazon, så da må vi slå Express hjemme.

Kampfakta

Express 1 – Birkenes 1  3-2 (2-1)

Bane: OSM kunstgress

Mål: 1-0 (1), 1-1 (2) Christina Stray Imenes, 2-1 (35), 3-1 48), 3-2 (70) Tonje Frigstad

BILs lag (4-5-1): H. Ohrvik (E. Aanesland) – M. Mosfjell (H. Lien), M. Rismyhr, S.A. Sørlien, H. Mollestad – J. Sørlien (T. Hye), T. Frigstad, H. Helleland, A. Maxharraj, E. Kræmer (V.M. Rislaa) – C.S. Imenes.