Omtanke på tre hjul

Prøvesitting: – Dette var jo riktig behagelig, sier ordfører Anders Christiansen (Ap) sammen med leder for saniteten Bjørg Stensrud Tøsse med Gunnar Flakk bak rattet.

Sanitetsforeninga har sørget for å finansiere to kommunale elsykler.

Det er mange som skal takkes når to elektriske sykler blir overlevert fra sanitetsforeninga til kommunen. Sanitetsforeningen arbeider med motto «Ikke istedenfor – men i tillegg til», og da er denne gaven midt i blinken.

– Det var jo Anne Kathrine Rislaa som kom med ideen i 2017, men det måtte en ideell organisasjon til for å søke om offentlig støtte til innkjøp og da fikk hun sanitetsforeningen til å ta oppgaven. I sanitetsforeningen er det Johanna Mollestad Andreassen som har jobba mest med det, sier leder Bjørg Stensrud Tøsse.

Takker sponsorer

Hun benytter anledningen til å takke både sponsorer og andre bidragsytere for bidragene som har gjort sykkelkjøpet mulig.

– Vi hadde penger på bok da vi begynte denne aksjonen, og har fremdeles penger på bok, takket være villige folk. Og det er ikke farlig eller vanskelig å være leder med sånne medlemmer, sier hun.

Syklene blir overrakt til kommunen og det er Anne Kathrine Rislaa som tar imot gaven.

– Da vet vi at den kommer i gode hender og blir godt administrert og passet på, sier Tøsse.

Takketaler: Sanitetsforeningen og hovedsponsorer får sin fortjente takk.

Frivillighet er viktig

Ordfører Anders Christiansen (Ap) er førstemann til å prøvesitte. Han har også skrevet seg på sykkelkurs for å bli en av de frivillige sjåførene.

– Det er visst ikke helt enkelt med sånn el-sykkel er jeg blitt fortalt, så jeg stiller på opplæringa som Anne Kathrine setter i gang neste onsdag, sier ordføreren, og legger til:

– Uten frivilligheten og dens bidrag til bygda ville det være vanskelig.  Sanitetsforeningen har gitt utrolig mye mange ganger, og vi vet at denne gaven også skal bli til nytte for mange, så takk for tillegget.

For alle

Syklene – for det måtte bli to – er til disposisjon for de fleste. Man behøver ikke være pasient eller pleietrengende. Det holder at man er litt dårlig til beins eller av andre grunner har vanskelig for å komme seg ut på tur.

– Når det er to sykler, vil det si at flere kan være på tur sammen, sier Rislaa, som skal koordinere bruk, brukere og pedalister.

Hun håper riktig mange tar kontakt, og sanitetsforeningen lover at de skal skaffe nye, dersom disse to blir utslitt.