Utbedring ved Flakkefossen

Flakkefossen: Det var vanskelig å komme til toppen mens arbeidet pågår ved fossen.

Det oppdages stadig nye ødeleggelser etter høstens storflom.

– Vi oppdaga det ikke med en gang, men etter hvert fikk vi meldinger om at veien var nær ved å rase ut på det smalest punktet ved Flakkefossen. Og det kunne fått katastrofale følger, sier ansvarlig for trafikksikkerheten i Birkenes, Stian Sørli.

Og det er litt av en jobb som er påbegynt. En ti meter høy mur som støtter veien forbi det smaleste punktet må bort, og det må graves til fast fjell for å kunne fundamentere ny mur.

– Det har vel vært litt uklarheter om hvem som har ansvaret for denne veien, men vi har funnet ut at den er så mye i allmenn bruk av bygdefolk at det ikke var unaturlig at kommunen satte den i stand, sier Sørli.

Veien brukes av både politi og skytterlag, og med politiets gapahuk og flere tilrettelagte grillsteder og fiskeplasser er området flittig i bruk av bygdefolk.

– Nå blir veien ordentlig trygg. Vi har lenge savnet rekkverk ut mot elva også, og tenkt med gru på hva som kunne skje med både syklister, gående og bilister – særlig når det er glatt i bakken. Nå behøver vi ikke bekymre oss for det lenger, for nå blir det både kantstein og gjerde, sier Sørli.

Han forsikrer samtidig om at det nå blir så solid byget at ingen flom i verden skal kunne ødelegge veien.

– Vi har god erfaring med B. L. Anlegg as, og vi er sikre på at de gjør en grundig jobb til riktig pris, avslutter Sørli.