Nytt rutetilbud

FLERE: Plansjef Hilde Bergersen i AKT ønsket i februar seg flere avganger til Kristiansand fra Birkeland. Hun vil også gjøre ruta til Lillesand mer effektiv. Nå gjennomføres endringene.

Fra mandag går bussen oftere til Kristiansand

– Mange av våre passasjerer vil oppleve endringene som veldig positive, sier Hilde Bergersen i Agder kollektivtrafikk (AKT) i en pressemelding.

Birkeland får fra mandag et helt nytt rutetilbud til Kristiansand, med flere avganger og faste avgangstider hver time på dagtid, fra mandag til lørdag. AKT forsterker også ruta mellom Birkeland til Lillesand, som får flere avganger enn tidligere, og kjører helt til Kroksteinsåsen.

– I 2017 hadde vi over fem millioner passasjerer i Aust-Agder, og vi ser en jevn økning i antall passasjerer. Jeg håper at de nye ruteomleggingene gjør at flere velger å kjøre kollektivt, sier plansjef Bergersen i pressemeldinga.

Dette er endringene

Mellom Birkeland og Kristiansand etableres det et nytt rutetilbud med linje 36, som vil ha avganger hver time på dagtid mandag-lørdag og annenhver time kvelder og søndager.

Mellom Birkeland og Lillesand får linje 133 flere avganger alle dager. I Lillesand kjører linje 133 helt til Kroksteinåsen.

Rutetilbudet til og fra Herefoss innstilles ved skolefri på grunn av lave passasjertall.

– Det viktigste for passasjerene er at bussen går ofte, og da øker bruken. Undersøkelse viser at pris og komfort kommer litt lengre ned på lista, sa Bergersen da hun fortalte om planene til kommunestyret tidligere i år.