Fosset gjennom tre etasjer

VANN: Enhetsleder ved sykehjemmet, May Kristin Ødegård, fotografert i forbindelse med en vannlekkasje i 2018.

Enorm vannlekkasje på sykehjemmet. Drifta går som normalt.

– Ingen liv har gått tapt og ingen har lidd noen nød, men de ansette på jobb fikk seg en skremmende opplevelse, sier enhetsleder May Kristin Ødegård ved Birkenes sykehjem.

Det var midt på mørkeste sommernatta et rør sprang lekk på loftet på sykehjemmet. Ut fosset store mengder vann som trengte seg gjennom tre etasjer. Ødegård beskriver lekkasjen som massiv.

– Folk på jobb ringte brannvesen og vaktmester, og da jeg kom til stedet var brannvesenet i gang med å begrense skadene. Rundt halv fire vasset jeg i 20 centimeter høyt vann i korridorene, sier hun.

Drift som normalt

Brannmannskap fra både Birkeland, Lillesand og Kristiansand har i løpet av tida etter vært i sving på sykehjemmet. Både elektrikere og rørleggere har vært innom, og fredag ettermiddag står mange små og store vifter i bygget for å tørke opp.

– Drifta går som normalt, og det har den gjort hele tida. Det var en vegg av vann, og en fontene ut av taket, men heldigvis ble ikke beboerne berørt, sier Ødegård.

Det er likevel en del skader. Utenfor sykehjemmet ligger en stor haug med himlinger som er tatt ned. Teknisk utstyr er skadet, og det gjenstår å se hvor omfattende vannskadene blir.

HIMLING: Inne på sykehjemmet dominerer tørkevifter korridorene. Ute ligger demontert og vannskadet himling.