Vil øke stillingene

GODT MILJØ: Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) fikk servert favorittkaka da han var på besøk på Birkenes sykehjem mandag.

Mandag besøkte Bård Hoksrud (Frp) Birkenes sykehjem, der han snakket om både fordeler og ulemper innen eldreomsorgen i mindre kommuner.

– Dette er som musikk i mine ører, sier Bård Hoksrud (Frp).

Stortingsrepresentanten har akkurat fått høre at på Birkenes sykehjem får beboerne middag klokken 16 hver dag, de har tilgang til kjøkkenet når de måtte ønske det, og beboerne har også en egen sansehage med både kaniner, rips og poteter.

Godt miljø

– Her virker det som om de har det godt. I små kommuner har man en fordel med at det er mindre forhold og dermed lettere å bli kjent og ikke minst å skape et godt miljø, sier han.

Mandag ettermiddag besøkte Hoksrud Eikåsen avdeling på Birkenes sykehjem der han fikk pratet med både beboere og ansatte.

– Vi er opptatt av at det er deres hjem, sier Liss Håkedal som jobber på avdelingen.

Hun legger til at sansehagen, et uteområde tilhørende sykehjemmet, blir flittig besøkt. Her plukker beboerne frukt og lager syltetøy fra hagen, de ser til kaninene eller slapper av.

Øke stillingene

Mindre kommuner har også utfordringer innen eldreomsorgen, og Hoksrud mener at noe må gjøres når det gjelder bemanning.

– Vi må øke deltidsstillingene. I små kommuner har man også ofte utfordringer med å få tak i folk med rett kompetanse, sier han.

Ifølge Liss Håkedal som jobber på Eikåsen avdeling har ikke det vært noe problem i Birkenes.

– Her er det nok stillinger som er utfordringen, vi har nok av folk med god kompetanse. Det er jo fælt at en nyutdannet sykepleier får 12 prosent stilling, sier hun.

Lokalsykehus

Hoksrud mener det i hovedsak må jobbes med kompetanseheving, ledelse og økt bemanning.

– Før kunne man nærmest gå inn til sykehjemmet med kofferten selv, mens nå har sykehjem i stor grad tatt over den jobben lokalsykehus hadde. Man må sørge for å ha nok folk med riktig kompetanse til å ta den jobben dette krever. Jeg er opptatt av en verdig eldreomsorg, avslutter han.