Overbeviste mot serietoeren

TREMÅLSSCORER: Nicolai Aas (t.h.) scora tre mål og var Birkenes’ beste mot Rygene lørdag ettermiddag. Her er han i aksjon i «arbeidsulykka» mot erkefienden Lillesand IL i midten av mai.

Birkenes’ unge 5. divisjonsmannskap tok en overbevisende 5-2-seier over serietoer Rygene og avanserte ytterligere på tabellen.

Laget er nå oppe på tredjeplass og snuser lørdagens motstander i nakken. Det får imidlertid ikke trener Simon Harrold til å ta av.

– Vi spilte en veldig god kamp i dag, og det er selvsagt gøy å avansere, men tabellen er ikke viktig. Det som er viktig, er å spille god fotball, sier BIL-treneren til Birkenesavisa.

Han regna på forhånd med at Rygene ville spille sitt sedvanlige spill; knallharde taklinger og lange baller opp på jagende spisser. Derfor var taktikken å ligge lavt, vente på feilpasninger og så kjøre hurtige kontringer når Birkenes vant ballen. Det funka. Til de grader.

Scoring fra læreboka

Etter ti minutters spill bryter Nicolai Aas et Rygene-angrep, spiller opp på Elias Christiansen, som sender ballen ut til Knut Arild Espegren på venstrekanten. Espegren fosser ned til dødlinja og legger 45 grader ut til Aas, som setter ballen kontrollert i nettet.

– Som tatt ut av læreboka, fastslår oppmann Ernst Kristian Sundtjønn.

Kvarteret seinere er duoen Espegren/Aas på farta igjen, men nå er rollene bytta; Aas mottar ballen på midtbanen og spiller Espegren igjennom. Han lobber elegant over keeper til 0-2. To minutter før pause er det tredjemann i BILs angrepsrekke sin tur til å få nettkjenning. Igjen vinner Aas ballen på midtbanen og spiller til Jonas Sundtjønn. Han sender en stikkball til Jakob Flakk som parkerer Rygene-forsvaret og setter ballen til side for keeper. Det står 0-3 til pause.

Ny spenning

Fire minutter etter hvilen får hjemmelaget en redusering på corner. Birkenes er likevel på vei mot en komfortabel seier. Helt til det gjenstår syv minutter av ordinær tid. Da er BIL-forsvarer Steffen Flaa uheldig og setter foten på et Rygene-innlegg rett foran skotuppen på en av hjemmelagets spisser. Ballen suser i nettet, og det er ny spenning i kampen.

Spenninga varer imidlertid ikke mer enn to minutter, når Jon Frigstad vinner ballen på midten og spiller Albin Maxharraj fri på kanten. Innbytteren sender et perfekt innlegg til Nicolai Aas, som kan bredside ballen i mål. To minutter på overtid dribler Maxharraj seg forbi alt og alle på høyresida og skyter. Keeper får ei hånd på ballen, men Aas er påpasselig framme og setter returen i mål.

BIL-treneren fornøyd

– Idag spiller vi vårt spill. Vi visste hvordan de ville spille, så vi lå lavt og venta på at de skulle gjøre feil. Og alle målene kom jo på kontringer, sier Simon Harrold.

– En veldig god kamp av oss. God innsats, men nå fokuserer vi på neste kamp, 11. juni hjemme mot Express. Det er et spillende lag, så da må vi spille annerledes, poengterer BIL-treneren.

Han varsler at treningene denne uka kommer til å handle om hvordan Express 2 skal slås. Kampstart i Birkenesparken kommende mandag er 19.30.

Kampfakta

Rygene – Birkenes 2-5 (0-3)

Bane: Rygene stadion kunstgress

Mål: 0-1 (10) Nicolai Aas, 0-2 (25) Knut Arild Espegren, 0-3 (43) Jakob Grønvold Flakk, 1-3 (49), 2-3 (83), 2-4 (85) Aas, 2-5 (92) Aas

BILs lag (3-4-3): T. Salvesen – S. Flaa, S. Jørgensen, T. Holte – E.W. Ohrvik, E, Christiansen, J. Sundtjønn (J. Frigstad 45 min), A. Moldal (J.G. Flakk 15 min) – K.A. Espegren (A. Maxharraj 12 min), N. Aas, J.G. Flakk (J. Bergstøl 32 min)