Rundtur i kommunen

SAKSOFON: Anny Elena Chavez Haabesland og Johanne Haabelsand Lied synes det er greit å spille musikk for publikum på nasjonaldagen.

Birkeland musikkorps har en travel dag. Det liker musikantene.

– Det er gøy å spille for noen andre enn de vi vanligvis spiller for. Og vi får gode tilbakemeldinger fra publikum, sier Anny Elena Chavez Haabesland til Birkenesavisa.

Hun og saksofonen tar seg en velfortjent pust i bakken utenfor Herefoss kirke. Etter å ha spilt i skoletoget på Birkeland, er turen kommet til Herefoss. Mens bygda holder festgudstjeneste, gjør musikantene seg klare til å lede an i skoletoget.

– All denne spillinga er litt gøy, men også litt varm og slitsom. Men jeg liker å gjøre andre folk glad på 17. mai, så sånn sett er dette helt topp, sier Johanne Haabesland Lied.

Begge to spiller samme instrument, og begge kan skrive under på at det blir varmt under uniformen når man går og blåser dagen lang. Heldigvis har dagen blitt kortere.

– På Birkeland fikk vi oss en sprut vann når det var som varmest. Det som er fint i år er at vi spiller litt mindre, og får mer tid til andre aktiviteter. Det er greit, sier Anny Elena.

PUST I BAKKEN: Birkeland musikkorps spiller i flere skoletog på nasjonaldagen. Her hviler de på plenen, mens herefossingene har festgudstjeneste.