Vurderer næringsselskap

PLAN: Halvor Nes.

Vurderer å etablere et kommunalt næringsselskap til å håndtere store prosjekter.

– Skal kommunen ta en rolle, og i hvilken grad skal kommunen ta en rolle? Dette dreier seg om sentrumsutvikling, næringsutvikling og arealer. Det er en rekke prosjekter for tida som aktualiserer dette spørsmålet, sier kommunalsjef for samfunnsutvikling Halvor Nes.

Han peker på treparken, Eons planlagte innovasjonshus, framtida til Tveide næringspark, Engeslandstunet og vassdragssenteret i Tovdalselva. Nes orienterte politikerne om saken på et arbeidsmøte onsdag.

– Hva er det kommunen må bidra med for å utvikle kommunen slik vi ønsker. For å svare på disse spørsmålene bør vi lage et forprosjekt for et næringsselskap. Prosjektet bør inneholde noe om mulige organisasjonsformer og økonomi, sier Nes.

En viktig avklaring blir om politikerne direkte skal styre selskapet, eller om selskapet skal få operere fritt innenfor større eller mindre rammer. Nes ønsker en avklaring før sommerferien.

– Tor Sommerseth har sagt seg villig til å bidra som prosjektleder. Hensikten er å se på mulige løsninger, og virkninger av disse løsningene. Vi ser for oss å bruke 100.000 kroner på dette forprosjektet, mens en etablering av næringsselskapet kommer til politikerne på høsten, sier Nes.