Sterk borteseier til BIL

MÅLFARLIG: Nicolai Aas begynner å bli varm i BIL-trøya igjen. Med sine to mål mot Imås har den tidligere Lillesand-, BIL-, Start-, Arendal- og Vindbjart-spilleren tre mål på tre kamper i årets 5. divisjon.

Birkenes tok et byks oppover på 5. divisjonstabellen med 4-2-seieren over Imås torsdag kveld.

– I dag var vi mye bedre enn i forrige kamp (mot Hisøy). Vi har jobbet godt på treningsfeltet, og spillerne har tatt med seg mye fra treningene, sier Simon Harrold til Birkenesavisa etter den sterke tomålsseieren over serietoeren fra Grimstad.

– Vi tør å spille ball, vi tør å gå framover på banen, og vi scorer noen fine mål, legger BIL-treneren til.

Kampen på PS Anlegg Arena er 20 minutter gammel når midtstopper Torgeir Holte stanger inn 0-1 på corner. Snaue 20 minutter seinere utligner hjemmelaget og det står 1-1 til pause.

Dårlig periode

Etter hvilen går det ikke mer enn fem minutter før ball nummer to ligger i nettet bak Imås-keeperen, når Knut Arild Espegren header et innlegg i mål. Dette blir innledningen til en svak BIL-periode, der Imås får dominere med lange baller mot BIL-forsvaret. En av dem gir uttelling.

Det vekker birkenesingene, som får ballen ned på bakken og begynner å produsere gode overganger og målsjanser igjen. Med kvarteret igjen å spille får Nicolai Aas æren av å avslutte et mønsterangrep der ballen går fra backrekka og fram til Jakob Flakk, som setter fart på, forserer ned til dødlinja og legger inn i midten. Innlegget setter «Nico» kontant i nettet til 2-3.

Fem minutter før full tid er samme mann frampå og snapper et svakt tilbakespill fra en Imås-forsvarer. BIL-spissen gjør ingen feil denne gangen heller og sørger for tomålsseier.

En stor dag

– En stor dag for oss. Imås er et veldig godt lag, sier Simon Harrold.

Han er naturlig nok godt fornøyd med sesongens første trepoenger, men også med tabellplasseringen

– Det er godt gjort å være på øvre halvdel av tabellen etter å ha møtt tre av de bedre lagene i serien i de tre første kampene. Nå ser vi fram mot kampen mot Randesund, sier BIL-treneren.

Den går på Sukkevann-kunstgresset mandag 7. mai. Kampstart er 20.15.

Kampfakta

Imås – BIL  2-4 (1-1)

Bane: PS Anlegg Arena kunstgress

Mål: 0-1 (20) Torgeir Holte, 1-1 (38), 1-2 (50) Knut Arild Espegren, 2-2 (70), 2-3 (75) Nicolai Aas, 2-4 (85) Aas

BILs lag (3-4-3): T. Salvesen – J.E. Andreassen, (S. Flaa 15 min), T. Holte, S. Håkedal – E. Christiansen, J. Frigstad (J. Sundtjønn 20 min), E.W. Ohrvik (E.L. Håkedal 25 min), A. Moldal – K.A. Espegren, J.G. Flakk, N. Aas