Hadde serielederen i kne

SCORINGSJUBEL: Mikael Engesvik gratuleres av lagkameratene etter å ha satt inn 1-0-målet på en retur etter frispark. Engesvik spilte en god kamp på venstrekanten og skapte stadig farlig situasjoner foran Gimletroll-målet, ofte i kombinasjon med midtbanekollega Gjøran Mollestad.

FOTBALL. Birkenes var klart best og hadde fortjent alle tre poengene mot opprykksklare Gimletroll. Men en forsvarsglipp kvarteret før slutt ødela en ellers fin høstkveld i Birkenesparken.
Gimletroll kom ubeseiret til Birkeland. Men det var på håret at de ikke fikk stryk torsdag kveld. Birkenesingene viste tidlig at de ikke hadde til hensikt å la kvalikplassen fare uten kamp. Det var også hjemmelaget som skapte den første store målsjansen etter 25 minutter, da Knut Arild Espegren blåste et flott framspill fra venstreback Tor Ivar Berge over mål fra kort hold. Minuttet etter leverer BIL-keeper Thomas Salvesen den første av mange praktredninger denne kvelden når han slår et hardt og velplassert langskudd til corner. Lagene har ytterligere to store sjanser hver før hvilen, men en kombinasjon av utur og manglende besluttsomhet i avslutningsøyeblikket hindrer BIL-scoringer, mens keeper Thomas Salvesen driver Gimletroll-spissene til vanvidd med flere kjemperedninger. Lagene går til pause med 0-0, et resultat gjestene har mest grunn til å være fornøyde med.
Andre omgang starter med et godt Gimletroll-frispark like over, før BIL-kant Mikael Engesvik skyter over fra 14 meter etter å ha blitt frispilt. Vi noterer en ny keeperbragd av Thomas Salvesen før det er klart for 1-0; Mikael Engesvik vender opp på ti meters hold og setter returen etter et frispark kontant i nettet. Da er det en halvtime igjen å spille. Noen minutter seinere kan BIL-forsvaret igjen takke sin keeper for at det ikke blir baklengs når han gjør to feberredninger på få sekunder. Drøye kvarteret før slutt må imidlertid banens suverent beste kapitulere når en orangekledd spiss klarer å holde oppasseren sin unna og pirke inn utligningen fra kort hold. Hjemmelaget gir ikke opp, men sjansene som skapes settes enten over, utenfor eller rett på keeper. De siste minuttene presser birkenesingene knallhardt på for seiersmålet, men serielederen forsvarer seg godt og klarer å holde vertene fra livet. Det ender med poengdeling etter en fartsfylt og morsom kamp i høstkulda.
Dermed ryker Birkenes’ sjanse til å kapre andreplassen på tabellen, som gir kvalikkamp om opprykk. Den går høyst sannsynlig til formsterke Froland som utklasset Lillesand IL 6-0 i Holta samme kveld. Froland må tape stort mot kvalikrival Øyestad, mens Birkenes må knuse Lillesand IL og tabelljumbo Sørfjell for at hvittrøyene skal kapre kvalikplassen. BIL-kaptein Steffen Mollestad lover uansett full innsats i de to gjenværende kampene.

– Utrolig bittert å ikke vinne når vi har den ubeseira serielederen i kne nesten hele kampen, men vi gir ikke opp. Vi går for seier i de to siste kampene au, sier BIL-kapteinen.
Trener Tor Ivar Ruud erkjenner at løpet om kvalikplassen er kjørt.

– Akkurat nå er vi veldig skuffa, for i dag var vi bedre enn Gimletroll, og vi var avhengige av å vinne de tre siste kampene for å ha sjans på kvalikplassen. Det positive er at vi spiller dem ut til tider, og den formutviklinga vi har hatt utover høsten lover godt for neste sesong, sier BIL-treneren, som går på en ny sesong som trener for A-laget til Birkenes. Tirsdag kveld møtes Lillesand IL og Birkenes i Holta idrettspark i Lillesand. Kampstart er 19.30.

BANENS BESTE: BIL-keeper Thomas Salvesen vartet opp med den en kjemperedningen etter den andre og var banens klart beste i oppgjøret mot serielederen. Kaptein Steffen Mollestad (t.h.) spilte også en god kamp på BIL-midtbanen.