På plass i Oslo

PERRONGEN: Ida Tveide, Henning Amundsen, Tirill Senum Lie og Tobias Hellerslien på perrongen i Oslo.

Klassequiz-delegasjonen fra Birkenes er på plass i hovedstaden.

– Vi starta i Vennesla i tolvtida og satte kursen mot Oslo på jernbanen. På Oslo S ble vi møtt av et fjernsynskamera og reporter, sier lærer Martin Konstali.

Som Birkenesavisa kunne fortelle i mars, gikk Valstrand ungdomsskole til topps i fylket i Klassequizen på NRK. Denne uka er de i Oslo for innledende finalerunder.

– Quizdeltakerne måtte vente igjen i toget til de andre passasjerene hadde gått av, slik at de kunne bli filmet i det de gikk av toget. På perrongen ble Ida, Tiril, Tobias og Henning intervjuet av NRK, sier Konstali til Birkenesavisa.

Det er Ida Tveide, Tirill Senum Lie, Tobias Hellerslien og Henning Amundsen som har reist til hovedstaden for å konkurrere. Ettersom Tveide er aktiv turner slo hun på oppfordring fra NRK hjul i ventehallen på sentralbanestasjonen. Til stor glede for andre reisende, forteller læreren.

Kvelden gikk med til informasjonsmøte med NRK. De kunne avsløre, til Valstrand-delegasjonens store overraskelse, at alle lagene som er videre fra fylkeskonkurransene får 5.000 kroner.

SENTRALBANESTASJONEN: Ida Tveide slår hjul etter oppfordring fra NRK.