Romanen handler om å forsone seg med sin egen historie, heter det i ei pressemelding fra NTB mandag ettermiddag.
– Faren min døde i dag. Eller egentlig i går. Men det var først i dag jeg fikk vite det. Slik som treet som falt i skogen, var han levende helt til jeg fant ut at han var død.
Sånn begynner prologen på den nye romanen «Vi er ikke blod».
Amalie er født og oppvokst i Birkenes. For tida bor hun i Oslo.
– Snøløs har ikke vokst opp med sin biologiske far, og har gjennom livet opplevd det å ha ulike farsroller. Dette har vært opptakten til noe av romanidéen. Hun har brukt store deler av livet på å forstå sin egen oppvekst, og med romanen ønsker hun å inspirere andre til å forsone seg med sin egen historie, opplyses det i pressemeldinga.
– Jeg har skrevet en roman hvor jeg har kunnet bruke litt av mine egne erfaringer i skrivingen, og det har vært en god opplevelse for meg. Jeg har kunnet hente fram mine egne følelser og tanker og bruke dem inn i skildringer og situasjoner i boken, for å kunne gjøre det skjønnlitterære så ektefølt som mulig, sier hun.
– Historien hennes handler om Malin, som gjennom boken har flere forskjellige typer fedre, men aldri hennes ekte pappa av eget blod.
– Det finnes flere forskjellige typer fedre, og Malin har hatt dem alle: Faren som forsvant, faren som ble familie og faren som var farlig.
– Det står noen i hagen. Rett foran vinduet mitt. Jeg ser bare de bare føttene og de nakne og hårete leggene gjennom de lave kjellervinduene.
– Ingen tror på Malin når hun forteller om mannen som stadig dukker opp utenfor huset. Begynner hun å bli gal, eller har hun ropt ulv for mange ganger slik at ingen stoler på henne lenger?
– Malin forsøker å pusle sammen brikkene og leter etter svar som kan fortelle henne hva som er virkelig og hva som ikke er det …
Boka har Amalie skrevet i samarbeid med forfatter Ida Løkås.
Det er forlaget Story House Egmont som gir ut boka.