Som en slange

FIRE MINUTTER: Etter fire minutter sviktet armene til Amalie Snøløs under semifinalen i Farmen. Foto: Alex Iversen / TV2

Taktikeren Amalie Snøløs endte på en tredjeplass i Farmen.

– Det er selvfølgelig surt når finalen er rett rundt svingen. Men jeg tapte for en bedre dame i dag, og jeg er kjempefornøyd med innsatsen, sier Amalie Snøløs til TV2.

Etter elleve uker sto tre deltakere igjen på gården søndag. Halvor Sveen sikret seg først finaleplass ved å slå de andre i smiing, og dermed var det duket for kvinneduell mellom Snøløs og Eunike Hoksrød om den siste plassen i finalen.

De to konkurrerte i melkespann, hvor deltakerne skal holde melkespann med utstrakte armer. Etter fire minutter begynte Snøløs å merke kreftene forsvinne, og etter en advarsel fra programlederen om at armene må være strake, kunne Hoksrød juble for finaleplass.

Kroppen skrumpet

21-åringen fra Birkeland forteller TV2 at armene hennes ikke klarte mer da tiden hadde passert fire minutter.

– Armene holdt på å ramle av. Jeg begynte å kjenne at kroppen skrumpet seg inn, fordi den ville virkelig ikke holde i melkespannene. Jeg kjente at jeg ikke klarte mer, sier hun.

I finalen ble Sveen for sterkt for Hoksrød, og 47-åringen gikk av med seieren.

Lite populær

Etter tapet i semifinalen forteller Snøløs at hun til tider har følt seg utstøtt av de andre deltakerne.

– Gruppa synes det har vært forferdelig trist at jeg har tatt valg som ikke har gjort andre godt. Jeg har hele tida tatt valg som har ført til at jeg har kommet lengst mulig. Folk har nok ikke likt at en 21 år gammel, liten snuppe har fått lov til å avgjøre ting og hatt en finger med i spillet, sier hun til TV2.

Hun innrømmer med andre ord å ha vært en kynisk deltaker i Farmen-spillet.

– Jeg har vært en kyniker, en luring og en slange som har sneket seg rundt. Jeg har hatt det så gøy, sier Snøløs.

Angrer ikke

Til tross for at hun har skapt kontroverser, angrer hun ikke på noe, forteller hun. At de andre deltakerne ikke setter veldig pris på henne, tar hun seg heller ikke nær av.

– Jeg driter fullstendig i at mange ikke har likt meg. De kjenner meg ikke i det hele tatt. Jeg er ikke lik 1917-Amalie. Å være så kynisk og så innstilt på konkurranse, det kan man ikke gjøre i 2017, sier hun, og legger til:

– Jeg har vært utstøtt og jeg har fått høre at folk ønsker meg død, men jeg kunne ikke brydd meg mindre. Jeg bare ler av det. Jeg angrer ikke på noe, fordi hadde jeg ikke gjort disse tingene, så hadde jeg vært ute for lengst.

Til Fædrelandsvennen forteller Birkenes-jenta at hun er fornøyd med egen innsats i realityprogrammet på TV2.

– Farmen har vært helt fantastisk, utrolig moro og et ekte eventyr. Kjenner allerede et savn etter plassen, de andre deltagerne og dyrene. Men jeg tror ikke folk forventet at jeg skulle komme så langt, så da er det ekstra gøy med en tredjeplass, sier Snøløs.

Taktiker fra første stund

Det faktum at hun er vokst opp på et småbruk, holdt hun tett om, ifølge avisa.

– Dette sa jeg ingenting om i begynnelsen. Jeg har derfor latet som jeg er mindre erfaren og dummere enn jeg egentlig er, jeg er rett og slett en taktiker, sier hun.

Over nyttår flytter 21- åringen til Oslo, men har planer om å vende snuten sørover igjen når tida er inne.

– Jeg elsker Sørlandet og Birkeland, så jeg vil hjem når jeg skal etablere meg. Innbyggerne i Birkeland har støttet meg mye gjennom hele Farmen-oppholdet, og det har vært godt, sier Snøløs.