UKM 2013: Proffer og debutanter i talentfull forening

June på scenenVANT SCENEPRISEN: Med sjekken på 1500 kroner fra Birkenes Sparebank høyt hevet over hodet jubler 17 år gamle June Elisabeth Guttormsen for både talentpris og billett til fylkesmønstringa i Arendal.

June på scenen

VANT SCENEPRISEN: Med sjekken på 1500 kroner fra Birkenes Sparebank høyt hevet over hodet jubler 17 år gamle June Elisabeth Guttormsen for både talentpris og billett til fylkesmønstringa i Arendal.

KULTUR. Fredagens UKM i Birkeneshallen hadde det meste en ungdomsmønstring skal ha; en fin blanding av debutanter, viderekomne og drevne artister. Det eneste vi savna var et danseinnslag eller to.

Med 21 sceneinnslag, to filmer, 39 kunstverk og mer enn hundre ungdommer i sving på, foran og bak scenen, er mønstringa i lille Birkenes fortsatt en av de største på Sørlandet.
– Jeg er veldig imponert, både av ungdommene og mønstringa som helhet. Det står respekt av å lage et sånt arrangement på et såpass lite sted, sier Arne Kjelsrud Mathisen. Heroes & Zeros-trommisen, som kom ens ærend fra Oslo for å sitte i scenejuryen sammen med Cathrine Vreim Eikeland, Wenche Knutsen, Ingrid Andås Kolstad og juryleder Anita Aabel, lot seg spesielt imponere av innslagene som ble sendt videre til fylkesmønstringa i Arendal.
– De var veldig stødige alle sammen, men det var også mange som det var vanskelig å ikke sende videre. Og så må jeg nevne de ti år gamle jentene som sang og dansa, de var kanskje de største sjarmtrollene, syntes Kjelsrud Mathisen.

Videre med kunst

Disse gikk videre med kunst: Ida-Helen Mellingen med ”Høstens farger” (foto), Ingeborg Rødli med ”Frukt” (maleri), Malin Helle med “Snowflakes in a Winter Wonderland” (foto), Martine Sivertsen med “Vintergjerdet” og ”Dråper” (foto), May Alette Colbjørnsen med ”Antikk” (foto), Odd Magne Trones Remes med ”Wanted” (tegning/graffiti), Torjus Hope Carpenter med ”Drager” (tegning), Sondre Njåstad med ”Sommerkveld” (foto), Astri Føysnes Flaa med ”Bare 4 år” (novelle).

Videre med sceneinnslag

Disse gikk videre med sceneinnslag: Elise m/band – Elise Sløgedal, vokal/Fredrik Songe, trommer/Martin Stapnes, gitar/Møyfrid Sløgedal, vokal og keys/Torstein Hamran, bass – med ”Don’t Think The Way They Do (Tekst og melodi: Span).
Kristine Jaabæk med “My one and only love” (Tekst: Robert Mellin/Melodi: Guy Wood).
Mr. Beat – Filip Nygård – med beatboxing.
Bjørn & Martin & Finn – Bjørn Olav Hartvigsen, vokal/Finn Kristian Hartvigsen, gitar og kor/Martin Stapnes, bass – med ”High on Love” (Tekst: Bjørn Olav Hartvigsen/Melodi: Finn Kristian Hartvigsen).
Torjus Hope Carpenter med speedartfilmen “Mythical Beast”
The country girl – June Elisabeth Guttormsen, gitar og vokal – med ”Jolene” (Tekst: Country trad./Melodi: Dolly Parton).
Drop-in-duo – Nikulas Rikhardsson, gitar/Kristoffer Lunden, trommer – med jam.
Les mer i papirutgaven av BirkenesAvisa.