Tre KrF-veteraner trer av

TAKKET. De tre partiveteranene Arild Espegren, Signy Aas Andreassen og Karl Johan Tveiten ble på årsmøtet i Birkenes KrF takket for deres innsats. (Foto: Birkenes KrF)

– Det er som å hoppe etter tre Wirkola’er å skulle erstatte dere, sa påtroppende lokallagsleder Jostein Sæth i Birkenes KrF.

De tre politikerveteranene Signy Aas Andreassen, Karl Johan Tveiten og Arild Espegren ble takket spesielt på årsmøtet for Birkenes KrF tirsdag.

– Dere har til sammen 245 år med livserfaring. Hvor mange år med politiske erfaring kan vi bare gjette oss til, men sikkert langt mer enn halvparten, sa Sæth.

Uvurderlig politisk erfaring

Dette er tre erfarne lokalpolitikere som til sammen har innehatt det som er mulig å oppdrive av politiske verv. Ordfører, varaordfører, formannskapsplass i en årrekke, utvalg og diverse politiske lederverv. Tveiten har også være skolesjef både på kommunalt og fylkeskommunalt nivå.

– Men først og fremst er dere alle tre mennesker som bryr dere, og som har hjertet på rett sted. KrF-hjertet banker tydelig, og dere har en verdimessig forankring i sentrum av KrF. Samtidig representerer dere tre til sammen hele den politiske bredden i partiet, sa Jostein Sæth.

Heldigvis for det påtroppende styret, har Signy Aas Andreassen sagt seg villig til å være kvinnepolitisk representant i ett år til, og dermed går ikke alle de tre veteranene helt ut av politikken samtidig. Hun sitter i kommende fireårsperiode også i rådet for eldre og personer med funksjonsnedsettelse, samtidig som hun er vararepresentant til planutvalget. Men Karl Johan Tveiten og Arild Espegren går nå ut av alle sine politiske verv.

I sin hilsen til arvtakerne var begge to tydelige i sin oppfordring om å stå fast på den verdimessige forankringen som kjennetegner KrF. De vektla også betydningen av å bygge et godt og sammensveiset team i lokallaget, med respekt og rom for ulikhet, men også med tøffhet til å stå for det man mener og det man tror på.

Nytt styre

(Foto: Birkenes KrF)

Årsmøtet valgte et nytt lokallagsstyret. Ny leder for to år er Jostein Sæth. Nestleder de neste to årene er Jens Christian Langås. Styremedlemmer er Ruth Kylland Martinsen, Torill Espegren og Signy Aas Andreassen.

 

Birkenes KrF

Jostein Sæth, leder

 

______________

Pressemelding