– Takk for vannet!

(Foto: Kirkens Nødhjelp / Birkenes menighet)

Onsdag 20. mars gikk årets Fasteaksjon av stabelen i Birkenes. 53 personer var ute og banket på de fleste dørene i Birkenes menighet for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps livsviktige arbeid for rent vann i verden. I tillegg var omtrent ti personer engasjerte i sekretariatet.

Komiteen for fasteaksjonen vil si et stort TAKK til alle frivillige bøssebærere og medarbeidere. Vi vil også si TAKK til alle dere som gav penger på bøssene, eller vippset til aksjonen!

I Birkenes samlet vi inn 39.776 kroner. I tillegg kom enkelte kontoinnbetalinger, til sammen 41.491 kroner. TUSEN TAKK! Dette er utenom vippsbetalinger. I år har ikke Vipps gitt oss muligheten til å se hvor mye den enkelte menighet har samlet inn via denne betalingsmåten. Statistikken fra de siste årene forteller oss at det sannsynligvis ble gitt omtrent samme beløp via vipps som i bøssene – altså samlet vi i Birkenes inn omkring 83.000 kroner. Igjen: Tusen takk!

Ut fra Kirkens Nødhjelps utregninger tilsvarer dette beløpet rent vann til 276 personer.

En av dem som de siste årene har fått livet sitt forandret takket være Fasteaksjonen, er 15 år gamle Rachelle El Debs i Bekaa-dalen i Libanon, helt på grensa til Syria. Området har vært uten vann i 40 år, og alt drikkevann har kommet med lastebil en gang i uka.

Kirkens Nødhjelp bygde i 2020 et solcellepanel, en vanntank på 800.000 liter, og koblet til vannrør. Denne tanken sørger for vann til de nesten 3000 menneskene i landsbyen.

Temperaturen i dalen når ofte 40 grader. Tidligere var jorda knusktørr, og ingen ting vokste. Nå har Rachelle og familien en hage der de dyrker tomater, agurk, nektarin, druer, aubergine, mandeltrær og fiken.

Slike historier finnes det mange av som resultat av penger samlet inn gjennom Fasteaksjonens over 50 årige historie. Slike historier kan det bli flere av!

Vann forandrer alt – det minner Rachelle oss om.

Totalt ble det over hele landet samlet inn 32.131.132 kroner (Inkl. vipps). Dette tilsvarer rent vann til 107.104 mennesker.

Fikk du ikke gitt penger på aksjonsdagen? Du kan fremdeles vippse til 2426. Det er håp i en dråpe vann!

 

På vegne av aksjonskomiteen

Torill Farstad Dahl

Sogneprest

 

_________________

Brukerskapt