Konfirmantenes dør-til-dør-aksjon

Hvert år gjør konfirmantene sin innsats for å gjøre verden til et litt bedre sted. I år går prosjektet til barn og unge i Guayaquil i Ecuador.

Konfirmantaksjonen har en lang tradisjon i Birkenes. Mye penger er samlet inn fra bygda til gode formål rundt omkring i verden. Midtøsten, Etiopia, Cuba, Kamerun og Thailand er bare noen av stedene rundt om i verden hvor innsamlede midler har blitt brukt til å bistand og utvikling.

I år ønsker misjonskomiteen å sette fokus på Sør-Amerika og Ecuador og det arbeidet Misjonsalliansen driver. Havnebyen Guayaquil er en millionby som mange søker til i håp om et bedre liv. Dessverre møter veldig mange en by med stor kriminalitet og store forskjeller. Å leve som barn i byen er svært vanskelig. Dette ønsker Misjonsalliansen å gjøre noe med. Gjennom ulike fritidsaktiviteter ønsker Misjonsalliansen å lære barn og unge om verdier som respekt, samarbeid, likeverd og viktigheten av utdannelse og barn og ikke minst jenters rettigheter. Det arrangeres også samlinger med kurs for foreldrene og andre frivillige. Det er viktig at barn får muligheten til å oppleve å være barn og derfor tilbyr Misjonsalliansen aktiviteter som dans, musikk og idrett. Dette forvandler liv, for eksempel ved å forebygge narkotikamisbruk hos barn og unge.

Onsdag 8. november går derfor konfirmantene fra dør til dør for å gjøre en innsats for verdens fattige barn i en urolig og krevende tid for veldig mange. Det som har skjedd de siste årene har dessverre gjort forholdene heller vanskeligere enn bedre for mange unge i dag. Det oppfordres til å ta godt imot konfirmantene når de går sin runde i løpet av kvelden! Har du ikke anledning til å gi, så setter vi stor pris på om du allikevel gir konfirmantene en klapp på skulderen for den flotte innsatsen de gjør!

 

Øyvind Raen

Misjonskomitéen i Birkenes menighet

 

______________

Brukerskapt