Suverén seier til Martin etter kanonløp i Arber

STERK PRESTASJON. Birkenes ILs og rekruttlandslagets MArtin Uldal leverte en meget sterk prestasjon både på standplass og i løypa da han vant IBU Cup-sprinten i suverén stil torsdag formiddag. (Foto: Skjermdropp fra biathlonworld.com)

Med feilfri skyting og formel 1-fart i sporet feide BIL-skiskytteren inn til suverén seier på IBU Cup-sprinten i tyske Arber torsdag ettermiddag.

– Tusen takk! Ja, alt stemte idag. Det kjentes ut som noe løsna litt fysisk, og så skyter jeg ti treff, med nest beste langrennstid og raskeste skytetid, sier Martin Uldal i en sms til BA når vi gratulerer med seieren.

Birkelandsgutten leverte en ren maktdemonstrasjon i tåka i Arber, på grensa til Tsjekkia. Her går den syvende runden av vinterens IBU Cup av stabelen. Det skal bare gås to renn, begge sprint over ti kilometer med to skytinger for gutta og 7,5 kilometer med to skytinger for jentene.

Etter å ha slitt med covid i jula, rakk birkelandsgutten så vidt å komme i form til EM i Osrblie for halvannen uke siden. Nå ser det ut til at både skyteformen og langrennsformen er på plass. Torsdag ettermiddag slo han årets komet i den norske eliteleiren, Johan-Olav Botn, med nesten 50 sekunder. Botn røyk riktignok på to strafferunder, men med den fryktinngytende formen han har vist denne sesongen er det en sterk prestasjon å slå ham. På de neste plassene fulgte Isak Leknes Frey, Mats Øverby, Martin Nevland og Vebjørn Sørum. Seksdobbelt norsk, med andre ord!

I dameklassen gikk Emilie Aagheim Kalkenberg inn til 2. plass, mens Jenny Enodd tok 7. plassen.

IBU Cup-runden i Arber fortsetter og avslutter med en ny sprint lørdag.