Iver og glede på idrettslagets aktivitetsdag

– SAGING. Teamene kjempet hardt i sagekonkurransen.

Aktivitetsdagen i Birkenesparken lørdag var et ledd av Birkenes Il sitt 100 års jubileum. I den anledning passet det godt å sørge for at publikum fikk prøve seg i mange aktive og varierte øvelser.

PROGRAMLEDERE. Tonje Frigstad og Amalie Snøløs kledde rollen som programledere fint.

Tonje Frigstad og Amalie Snøløs var dagens programledere. De tidligere «Farmendeltakerne» lot barn og unge, ja noen voksne også, få prøve seg i øvelser vi er blitt vant med fra Farmen-konkurransene som å slå inn en spiker eller teste styrken i melkespannholding.

TAUTREKKING. Team Tonje i hvitt viste seg sterkest i tautrekkingen.

MELKESPANN. Mange fikk erfare at melkespannholding er en tung øvelse.

SPIKRET. Mange fikk prøve seg på «Farmen»-oppgaver. Her ser Amalie til at det går greit for seg.

SKISKYTING. Det var mulig å prøve skiskyting (i hvert fall skyting) under kyndig veiledning. (Foto: Kjell Tor Stray)

I tillegg hadde alle de ni undergruppene i idrettslaget ansvar for hver sin stasjon med øvelser for alle. Her kunne man prøve skuddstyrken hos håndballgruppa, skyte på blink hos skiskytterne, eller prøve seg i barneidrettens hinderløype, for å nevne noen.

SPENST. Lengdegropa var populær.

Det var noe utrygge værmeldinger for dagen, noe som gjorde at deler av arrangementet ble flyttet innendørs, i den nye hallen. Til tross for det usikre været var det i overkant av 300 som benyttet sjansen til en aktiv lørdag med spennende øvelser.

PUBLIKUM. Om ikke hallen helt ble fylt opp så var det likevel en del som trosset dårlige værutsikter og fikk med seg showet i Birkenesparken basketgruppa (Foto: Kjell Tor Stray)

Siste del av arrangementet ledet programlederne hvert sitt lag, bestående av lokale helter som har markert seg som aktive idrettsutøvere i en uhøytidelig «Farmen-tevling».

MELKESPANNHOLDING. Team Amalie og Team Tonje i kappestrid. Her med melkespannholding. basketgruppa (Foto: Kjell Tor Stray)

Team Tonje bestod foruten Tonje Frigstad av Martin Uldal, Tiril Marie Ruud, Børge Brakestad og Ingvild Engesland. De gikk til slutt seirende ut av duellen mot Team Amalie som bestod av Amalie Snøløs, Tor Olav Svaland, Johanna Fedeler, Elias Gumpen og Anne Charlotte Ruud.

Innimellom alle aktivitetene fikk vi oppleve flotte innslag fra både Birkeland Musikkorps, og sang og dans av lokale krefter.