Sterke BIL-resultater i Norgescupen

FORMSTIGNING. Bedre skyting og høyere fart i sporet enn på lenge vitner om at formen endelig er i anmarsj for Espen Uldal. Det gir håp om flere topplasseringer i norgescupen før 2023/24-sesongen er omme. (Foto: Atle Uldal)

Birkenesskiskytterne kunne reise hjem fra helgas norgescuprunde på Fossum med seks topp 10-plasseringer i bagasjen. To av dem sto Espen Uldal for.

Birkenes ILs eneste aktive seniorløper de siste åra har slitt store deler av sesongen med ettervirkningene av covid-smitten han fikk før sesongstart. Nå begynner det endelig å løsne for 26-åringen, både i sporet og på standplass. Lørdag gikk han inn til 6. plass på kortnormalen (15 kilometer med fire skytinger), søndag tok han 9. plassen på sprinten (10 kilometer med to skytinger), under sesongens femte runde i ASKO Cup (norgescupen). Begge dagene med en treffprosent på 90 på skytinga.

– Skytinga begynner å sitte, og det går sakte men sikkert rett vei med det fysiske. Kroppen svarer litt bedre på trening for hver uke som går, og avstanden til beste langrennstid er halvert siden sist norgescupsprint for tre uker siden, sier Uldal i en sms til BA. Han er naturlig nok fornøyd med formutviklinga, som gir håp om en pallplass eller to i de to siste norgescuprundene før sesongen er over.

Gode 18-åringer

Espen Uldal var langt fra eneste borkis som gjorde sine saker godt på Fossum stadion i Bærum i helga. I 19-årsklassen gikk Oskar Dalene inn til 5. plass og Nils Henrik Smeland til 9. plass på kortnormalen (10 km med fire skytinger). Begge med treff på 17 av 20 skudd. Tobias Kerlefsen Håverstad og Johannes Kolstad Lie hadde ikke like god uttelling på standplass, og måtte ta til takke med 25. og 26. plassen etter 15 treff av 20 mulige. På søndagens sprint var Nils Henrik Smeland hvassest av BIL-gutta i 19-årsklassen med en 25. plass etter sju treff av ti mulige. Oskar Dalene på 27. plass skjøt ett bomskudd mer, mens Kerlefsen Håverstad og Kolstad Lie sto over sprinten.

5. og 10. plass

De to siste topp 10-plasseringene sto Tobias Haugeplass Aanesen for, da han skøyta inn til 5. plass på kortnormalen og 10. plass på sprinten i 17-årsklassen. Fasit på standplass: 15 treff av 20 på normalen og åtte av ti på sprinten. Johan Smeland traff på 12 av 20 skudd på kortnormalen og seks av ti på sprinten. Det ga 33. og 24. plass. Thomas Torkildsen tok 37. plassen i 17-årsklassen begge dagene, etter ni treff av 20 mulige lørdag og fire av ti søndag.

Gledelig var det å se to birkenesjenter på resultatlistene. Lena Aas traff på 14 av 20 skudd på lørdagens kortnormal. Det holdt til 18. plass i 18-årsklassen. Søndag ble det 24. plass på sprinten etter treff på halvparten av de ti skudda. I årsklassen under tok Helena Bjærke Pindard en 46. plass på kortnormalen og 36. plass på sprinten. Lørdag traff hun på 15 av 20, søndag på ni av ti skudd.