Starter til høsten opp som domprost i Tønsberg

 

SVEINUNG HANSEN

Alder: 49 år

Foreldre: Unni og Svenn A. Hansen

Sivilstatus: Gift

 

Hvor bor du nå?

Bor nå i Ål i Hallingdal, men flytter til Vestfold etter sommeren.

Hva jobber eller driver du med der du bor nå?

Jeg jobber som prost i Hallingdal, det betyr at jeg leder prestene i Flå, Nesbyen, Gol, Hemsedal, Ål og Hol. På fritida bruker jeg tid på tur med hunden vår og bruker fjellet både sommer og vinter. Ål er en aktiv kulturbygd hvor jeg sammen med andre frivillige har drevet en musikkscene for jazz, klassisk og folkemusikk som vi kaller Fryd scene. Vi har arrangert en rekke konserter med blant annet Darling West, Stian Carstensen, Nils Petter Molvær, Gjermund Larsen Trio, Håkon Kornstad Trio, Frode Alnæs, Harald Lassen og mange flere.

Når flytta du fra Birkenes – og hvor bodde du her?

Jeg flyttet fra Birkeland etter jeg var ferdig på Møgelstu vgs i 1994 og skulle avtjene førstegangstjeneste. I oppveksten bodde jeg i lærerbolig på folkehøgskolen og de siste åra før jeg flyttet i Havane.

Har du bodd andre steder enn nå, etter at du flytta?

Jeg bodde i Oslo hvor jeg studerte teologi på MF og Universitetet. Siden har jeg bodd på Bærums Verk og i Hol i Hallingdal hvor jeg har arbeidet som prest. Jeg har også pendlet et år til Vikersund hvor jeg arbeidet et år ved Institutt for sjelesorg på Modum Bad. Til høsten flytter jeg på meg igjen. Da starter jeg opp som domprost i Tønsberg.

Hvorfor flytta du fra heimbygda?

Jeg flyttet for å studere. Var litt usikker på hva jeg skulle studere og startet først opp på jus før teologistudiene.

Har du noen minner fra Birkenes?

Jeg har mange gode minner fra oppveksten på Birkeland. Ikke minst ble det knyttet vennskap for livet allerede i barnehagen. Da vi bodde på folkehøgskolen fikk vi bruke fotballbane, gymsal og svømmebasseng, og hadde sommerjobb der med gressklipping og maling. Jeg ble aldri noen stor fotballspiller, men har gode minner fra idrettsplassen selv om jeg ofte havnet på benken. I korpset spilte jeg horn og vi hadde fine utenlandsturer. På bedehuset sang jeg i kor og fikk prøve meg som søndagsskolelærer, og ikke minst fikk vi øve både der og på Gamle Valstrand med rockebandet Bulldog. Jeg var vokalist, Øyvind Storerud var bassist, Kolbjørn Vollan og Stein Ove Håbesland gitarister, Olav Rokseth var trommis og Asbjørn Ribe var pianist/keyboardist/låtskriver m.m. Vi opptrådte på 17. mai-festen, hadde egne konserter og deltok på UKM og NM i rock. Har også veldig gode minner om bading i Berse, elva og i Teinefossen.

Noe du satte spesielt pris på med heimbygda?

Folka, naturen (er spesielt glad i Teinefossen) og mye frivillighetsarbeid.

Noe du savna eller skulle ønska at var annerledes i Birkenes?

I oppveksten opplevde at det var litt unaturlige skiller mellom ulike grupper i bygda, som bedehusfolka, musikkorpsfolka, idrettsfolka osv. Håper det har endret seg og at alle som bor i kommunen kjenner seg inkludert med en tilhørighet som birkenesing.

Har du fortsatt familie og venner her?

Ja. Har både familie og venner der fortsatt

Når besøkte du heimbygda sist?

Et halvt år siden.