– Jeg går på masterstudie nå, som heter barnehagekunnskap

 

SYNNØVE FINDEN

Foreldre: Beate Finden og Jaran Finden

Samboer med Vetle Kjølberg

 

Hva jobber eller driver du med der du bor nå?

Jeg jobber som BPA Assistent i MIO, startet nettopp og trives veldig godt der. Jeg går på masterstudie nå, som heter barnehagekunnskap. Så det går en del tid til det for det meste, hvis ikke går det mest i trening på treningssenter og jeg går turer med venninner.

Når flytta du fra Birkenes – og hvor bodde du her?

Hadde ett år i militæret i 2018, men flyttet vekk for fullt i 2019.

Har du bodd andre steder enn nå, etter at du flytta?

Jeg flytta til Sogndal for å studere og bodde der i fire år (2019-23). Jeg studerte bachelor i barnehagelærer. Det siste året jobbet jeg 100 prosent som barnehagelærer i en barnehage på Leikanger.

Hvorfor flytta du fra heimbygda?

Jeg har alltid hatt sansen for Vestlandet. Spesielt Sogn og Fjordane, fordi familien min er derfra og jeg har derfor hvert der masse opp igjennom. Derfor valgte jeg å gå på skole i Sogndal og litt for å prøve noe helt nytt.

Har du noen minner fra Birkenes?

Jeg har masse gode minner fra å ha bada i fossen med venner. Det å ta med seg snop og ordne til et lite piknik-sted på fjellet der og skli i den fjell sklien som er laget av vannet. Ikke minst det å dra på idrettsplassen for å sparke fotball med venner og leke seg rundt på kunstgressbanen.

Noe du satte spesielt pris på med heimbygda?

Det var lite mellomrom mellom butikkene, alt var i gåavstand og var lett å stikke på besøk til venner. Spesielt IP som vi kalte det, men andre kjenner det som idrettsplassen, der gikk vi masse for å spille fotball.

Noe du savna eller skulle ønska at var annerledes i Birkenes?

Jeg savner «Kinaen», var sykt god mat der, så det var veldig synd at det brant ned. Også savner jeg Birkeland barnehage. Det var der jeg gikk da jeg var liten, så var trist når den ble revet ned.

Har du fortsatt familie og venner her?

Ja, mamma og pappa bor enda på Birkeland, så er en av og til innom en tur. Jeg har ei god venninne her enda som jeg ofte er og besøker, og ho kommer ofte på besøk til meg.

Når besøkte du heimbygda sist?

Var der nå just faktisk.