Søker unge til sommerjobb i skogen

SOMMERJOBB. Skogselskapet i Agder, her ved daglig leder Hans Olav Gurebo, har et pilotprosjekt blant annet i Birkenes kommune. Nå ønsker de at flere av bygdas unge mellom 15 og 20 år får øynene opp for jobbmulighetene i skogbruket

Skogselskapet i Agder går i disse dager ut og søker etter ungdom til sommerjobb i skogen.

Det er et nasjonalt prosjekt fra Skogselskapet med oppstart i år, hvor det som et pilotprosjekt skal opprettes to arbeidsgrupper. Ett i Tvedestrand og ett i Birkenes. De søker åtte ungdommer i alderen 15-20 år til en tre-ukers sommerjobb i skogen. Hovedoppgavene vil være ungskogpleie og forhåndsrydding med ryddesag.

– Vi ønsker å rekruttere flere unge, som kan se at det er gode yrkesmuligheter i skogbruket. Skogselskapet vil øke aktiviteten, spesielt på Agder, hvor det for tiden er lite aktivitet, sier daglig leder i Skogselskapet Agder, Hans Olav Gurebo til BA.

Gurebo bor i Søre Herefoss, nærmere bestemt Rodalen, kloss inntil grensa til Grimstad.

– Du trenger ingen forkunnskap, og alle kan søke. For de som er interessert i natur, og liker en fysisk jobb, så er det en glimrende jobb som vi vil anbefale de unge om å søke, fortsetter han, før han legger til at de som får tilbud om jobb, vil få et kurs i ungskogpleie med motorryddesag.

Sommerjobben skjer i uke 27-29, og fristen for å søke jobb er 1. april.

I Birkenes skal det opprettes ei gruppe på fire unge, samt arbeidsleder. De skal jobbe i et team, slik at det blir et sosialt aspekt i det også. Akkurat hvor jobben skal utføres er ikke klart ennå. Kommunen jobber med å finne egnede områder.

– Vi har fått inn en del søknader generelt fra Agder, men i og med at det skjer i Birkenes kan vi godt tenke oss flere søknader herfra, sier Gurebo, og legger til at hans ønske er å bruke mest mulig lokale folk.

– Vi vil vise karrieremuligheten inn i skogbruket. Det er behov for folk i skogsnæringa. Det har vært en periode med dårlig rekruttering til faget. Men vi ser nå at det er et økende søkertall innen skogbruk og naturfag, sier han.

– Det er gode muligheter for å få jobb. Om man tar en bachelor eller master-grad har du nærmest en jobbgaranti, sier Gurebo.

Mer informasjon på skogselskapet.no