Kriga seg til fortjent poeng i Lyngdal

FOKUSERT. Etter en dårlig start, var Kaja Bjelland og resten av BIL-jentene mer påskrudde i andreomgangen og tok et fortjent poeng borte mot Lyngdal.

Det Birkenes leverte i første halvdel i oppgjøret mot Lyngdal onsdag kveld var ikke mye å skrive hjem om. Men med nødvendige justeringer i pausen var det et helt annet lag som kom utpå banen de siste 45 minuttene.

For det var hjemmelaget som tok kommandoen fra starten av. Lyngdal spilte ball, BIL-jentene ble løpende veldig mye imellom og da de først fikk tak i ballen klarte de ikke å holde den spesielt lenge i laget. Med andre ord var de langt unna sitt vanlige nivå.

Likevel klarte ikke Lyngdal å produsere noen farlige muligheter. Det ble bare med noen halvsjanser som BIL-forsvaret og keeper Christine Andresen håndterte uten de helt store problemene. Mot spillets gang kunne faktisk gjestene tatt ledelsen ved storscorer Christina Stray Imenes.

20 minutter ut i kampen fikk Christina ballen i midtsirkelen og satte full fart mot mål. Under press fra midtstopperen deres fikk ho en litt for lang touch og keeperen fikk blokkert. Returen havna hos Aurora Endresen på 20 meter, men skuddet hennes gikk høyt over mål.

Med scoring i denne situasjonen kunne fort kampen blitt annerledes, og få minutter seinere kom kampens første mål. Men det var vertene som kunne juble for ledelse. De kom seg altfor enkelt rundt på venstresida etter et innkast høyt i banen og innlegget ble kontant ekspedert i nettet fra kort hold.

Birkenes avslutta omgangen litt bedre, men det ble ingen flere mål. Under pausepraten kom trenerne Aanund Aamlid og Morten Tobiassen med kloke og korte beskjeder om hva som måtte forbedres. Innsatsen som ble lagt ned i andreomgangen var av en helt annen kvalitet og etter en knapp time fikk Christina en mulighet som ho tok godt vare på.

Et slurvete balltap fra hjemmelaget på egen banehalvdel førte til at Christina fikk plukka opp ballen og utfordra deretter et par Lyngdal-forsvarere. Fintene satt som de skulle og ho kunne enkelt avslutte i mål til side for en utrusende målvakt.

Så kom en periode hvor lagene veksla på å ha store muligheter til å score. Vertene fikk to sjanser servert på et sølvfat av BILs forsvar, hvor den ene avslutninga smalt i stolpen bak Christine i gjestenes mål. Sjansene til Birkenes kom derimot etter fint spill i forkant hvor både Christina og seinere Aurora fikk skyte fra gode posisjoner inne i feltet, men begge avslutningene gikk utafor målet.

De siste minuttene av kampen ble prega av mange dueller og til tider kunne det bli en smule ampert mellom begge lags spillere, uten at det ble stygt. Til slutt endte det med ett poeng til hvert lag som hovedtrener Aanund Aamlid var greit fornøyd med.

-Det blir en skikkelig krigematch hvor jentene biter godt fra seg. Passivitet preger oss i 1. omgang, men det tar seg veldig opp i den andre. De presser godt sammen, jobber iherdig og har en helt annen tenning i laget. Så jeg er fornøyd med måten jentene svarer på etter en svak start på kampen, avslutta Aanund som nå retter fokuset mot mandagens kamp, hvor overraskelseslaget Tveit/Hånes kommer på besøk i Birkenesparken. De har fått en kjempestart på sesongen og står med full pott etter 4 kamper. Klarer BIL å stoppe seiersrekka deres?

 

KAMPFAKTA

Lyngdal – Birkenes 1-1 (1-0)
BIL (1-4-3-3): Christine Andresen – Anna Mosby, Siri Anette Sørlien, Kaja Grødum, Rakel Svaland Grødum – Kaja Bjelland, Elice Kræmer, Hanne Helleland – Aurora Endresen, Christina Stray Imenes, Johanna Fedeler.
Benyttede innbyttere: Line Håbesland og Marilena Bylund.
Gult kort: Kaja Bjelland
Tilskuere: Ca. 40

 

Tekst og foto: Thomas Salvesen