To måneder før seriestart står Birkenes fortsatt uten trener

Det nyopprykkede 4. divisjonslaget til Birkenes har svært dårlig tid med å skaffe klubben en ny hovedtrener. I begynnelsen av desember i fjor ble det klart at Thom Jarle Thomassen ikke ble med videre. Jakten på arvtageren gjøres av lederen i fotballgruppa i klubben, Kjetil Aamlid og oppmann Audun Rislaa. Det er lite endringer i spillerstallen, samtidig som man har økt ressursene rundt seniorlaget.

5. april er det seriestart mot Donn i Birkenesparken, og det haster med å få inn en ny trener for 4. divisjonslaget. På dette nivået blir det mer viktig å få inn en trener med kunnskap, ambisjoner og som kan føre laget videre i en god sportslig utvikling.

– Vi har jobbet hardt med å få inn en ny hovedtrener til laget, og var nesten i mål. Men så satte familiesituasjonen til vedkommende en stopper for det, uttaler Kjetil Aamlid til BA.

– Det er ikke kritisk for oss enda, siden vi har dyktige folk rundt laget, og som leder laget i øktene våre, men vi har dårlig tid. Audun Rislaa, Tommy Ellingsen og Trond Endresen er alle karer med god kunnskap, som styrer logistikken og øktene våre til ny trener er på plass.

– I tillegg har vi utvidet det sportslige tilbudet, med en fysisk trener en gang i uken, der Tor Olav Svaland kjører dem hardt fysisk. Dermed er vi totalt oppe i tre økter i uka nå.

– Har dere måtte øke lønnstilbudet, for å få en ny trener. Og er det krav om at man må ha UEFA utdannelse, for å trene lag på nivå fire i Norge?

– Nei, lønn har ikke vært utfordringen. Det går mer på at det er en totalløsning der familie og barn ikke er forenlig med kveldsjobb som trener, samt en del kamper i helgene. Det er ikke krav om UEFA papirer i 4. divisjon, og dermed har vi flere muligheter.

– Siden vårt førstevalg glapp for kort tid siden, jakter vi nå intenst videre. Håpet er at denne skal være klar om kort tid, forteller Aamlid uten å sette noe tidsperspektiv for BA.

Siden høstsesongen ble avsluttet, er det små endringer i spillerstallen. En av lederskikkelsene på banen Michael Crowe forsvant sammen med trener Thomassen før jul. Simen Ohrvik fikk en lei meniskskade og er usikker videre. I tillegg fikk Eivind Flaa en stygg smell, og er kanskje ikke klar før til høsten.

Ingen nye spillere er hentet inn, og dermed må gutta i BIL -drakta steppe opp et hakk, både på kvalitet i spillet, og på den fysiske biten.

Kampen om trener-ressursene på Sørlandet er tøff, og det knives om de beste trenerne av begge kjønn. Skulle ikke klubben greie å få noen trenere utenfra, så bør man snarest se etter de gode ressursene i egen klubb. Tiden er knapp og laget bør få en viss kontinuitet, med blant annet i måten laget skal fremstå på i banespillet, før Donn står på andre halvdel i april.