Rekordstor rekruttering i Birkeland Musikkorps

(Foto: Tone Holman)

– Det var en helt utrolig opplevelse. Vi måtte klype oss i armene etterpå, og spørre oss selv om det virkelig var tilfelle.

Det forteller dirigent Tone Holman i Birkeland Musikkorps etter at det på høstens første øvelse har meldt seg 23 nye musikanter i korpset.

(Foto: Tone Holman)

– Vi kom på øvelse klokka 17, og ventet at årets nye musikanter skulle komme klokka 18. Etter at vi hadde øvd ei stund så snudde jeg meg og så at de satt en haug med unger og hørte på, og ønska at vi skulle spille mer, sier hun.

Holman forteller at de er vant med at det melder seg fem til syv nye aspiranter i korpset hver høst.

(Arkivfoto)

– Vi har vært fornøyd med det, og har heldigvis klart å holde på de fleste av dem. Men å oppleve slik interesse hadde vi aldri turt å håpe på engang, sier hun.

På den åpne dagen til musikkorpset forleden dukket det opp mer enn 60 korpsinteresserte barn og foreldre. Det var derfor store forventninger til høstens første øvelse, og innskriving av nye aspiranter. Holman og resten av musikantene ble overveldet av interessen.

(Foto: Tone Holman)

– At det dukket opp 19 nye musikanter på første øvelse er smått utrolig. Etter øvelsen måtte vi klype hverandre i armene, og trodde ikke riktig på det. I tillegg vet vi at enda fire nye musikanter har sagt at de vil være med.

– Det er en hyggelig utfordring som vi må snakke litt i styret om. Kanskje kan det være aktuelt å starte juniorkorpset igjen, undres hun.

– Hvorfor er det så stor interesse for korpset plutselig tror du?

– Jeg tror det er ei ny tid, og jeg tror mange har fått øynene opp for at korps er mer enn 17. mai. Det er idrett, dannelse, sosialt samspill, disiplin og opplevelse av mestring, forteller Tone entusiastisk.

(Foto: Tone Holman)

– Det er ikke bare hos oss. Korps på landsbasis opplever også en oppgang. For vår del er vi ikke i tvil om at besøket av Blåsemafian, og god mediedekning har hatt en direkte effekt for den store interessen hos oss, sier hun.

– Jeg tror vi blir oppfattet som mer lekne, og at vi ikke bare er stramme uniformer på 17. mai. Jeg ser lyst på tida fremover i korpset. Musikantene vi har er enestående. Vi ser det i møte med andre korps, at våre musikanter er mer vant med å ta i et tak for fellesskapet. De har et unikt eierforhold til korpset, og er gode ambassadører som er stolte over å være i korpset, skryter hun.

(Foto: Tone Holman)

Man regner med at hver musikant koster om lag 20.000 kroner for uniform og instrument. Slikt sett er det selvfølgelig et stort løft for musikkorpset.

– Vi har heldigvis en del instrumenter, og er godt rustet til å ta imot de nye. Det er klart at det økonomisk sett er stor forskjell å få så mange nye musikanter. Men vi bruker mer enn gjerne penger på nye musikanter. Med så mange nye aspiranter så tvinger det seg nok frem et behov for mer ressurser på opplæring og instruktører, men det gjør vi gjerne. Vi investerer gjerne i ungene, lyder det gledesstrålende fra dirigenten.