– O-løp på ei skaukledd øy i Ogge

3. PLASS. Kristian Birkeland legger inn høygiret in mot mål. (Foto: Bjørn Stormoen)

Som et ledd i hundreårsjubileet til Birkenes idrettslag fant orienteringsgruppa på å arrangere o-løp på ei skaukledd øy i Ogge.

Dette idylliske vannet egner seg til mer enn å padle i. Kommer du deg ut til den over to kilometer lange Lognøya, kan du, som deltakerne i lørdagens løp, ta deg fram etter kart og kompass over fine åsrygger med blåbærlyng og furuskog. Om du ikke er interessert i å orientere sjøl, kan du følge en flott tursti til et utsiktspunkt med turbok helt sør på øya. Å komme seg ut til øya er enkelt også uten båt, for i forbindelse med jernbanebrua ved Monsund like ved Fredheim leirsted er det laget undergang og gangbru. Denne ble benytta under løpet.

De som stilte opp i løpet kunne velge mellom fire løyper etter lengde og vanskelighetsgrad. Eliteklassen skulle gjennom 5,7 km med 18 poster, noe som unggutten Kasper Hott fra Kristiansand gjorde unna på drøye 50 minutter. Denne 15-åringen med gener fra verdensmester Holger og tidligere VM-deltaker for Canada, Sandy får vi ganske sikkert høre mer fra. Av birkenesinger var det Kristian Birkeland og Kristian Nyhus som hevda seg best med henholdsvis tredje- og femteplass.

5. PLASS. Kristian Nyhus i front foran flere løpere på vei ut fra start. (Foto: Bjørn Stormoen)

Ellers var det som typisk for orienteringsløp mangfoldet av unge og gamle som satte preg på deltakerlista, som på grunn av kollisjon med andre arrangement og konfirmasjon ble noe tynn denne dagen. O-gruppa satser likevel videre i jubileumsåret og vil arrangere sommerløp i Birkenesparken hver eneste onsdag i juli pluss kretsmesterskapet for Agder i september. Gruppa vil også benytte anledningen til å takke ledelsen ved Fredheim leirsted og nabolaget for velvillig samarbeid som muligens vil føre til flere løp på Lognøya.

 

Trygve Løland

 

_______________

Brukerskapt