Medaljedryss til bygdas friidrettsutøvere

Nok en gang har bygdas håpefulle imponert på friidrettsbanen. Thomas Aas fra IL Gry markerte seg sterkt igjen, med personlige rekorder og edelt metall. To jenter fra Birkenes IL kom også hjem med medaljer da de representerte Agder i et innendørs kretsstevne i Grimstad i helgen.

Thomas Aas (14) innerst i bygda vår sprenger egne personlige rekorder nesten for hver gang han møter på et stevne. I lørdagens kretsstevne arrangert av Sørild IL med deltagere fra fem fylker, var han en av to deltagere fra Agder i tre øvelser. I lengdegropa ble det ny personlig bestenotering og gull, med et hopp på 4,96 meter.

Han tok også gull på 4 x 200 meter stafett, der Agder vant over de andre fylkene i stevnet. Prestasjonen der han tok sølv i stevnet, var kanskje den beste for utøveren fra IL Gry. Her ble han knepent slått, og løp inn til ny bestenotering på 8.23 på 60-meteren.

I jenteklassene fikk vi også nye medaljører i bygda. Birkenes IL utøveren som representerte Agder på 800-meteren, Othelie Håbesland Holm, løp inn til en sterk 3. plass og fikk med seg en bronsemedalje hjem. Othelie driver egentlig med langrenn, men viser at hun også har kapasitet på løpebanen. Hun løp inn på tiden 2.37.41 minutter i 16-årsklassen.

15-åringen har nå søkt seg inn på skigymnaset i Sirdal fra høsten av.

Tomine Espegren tok også en sølvmedalje med seg hjem. Hun deltok i kulestøt, og tok der en sterk sølvmedalje. Hun støtet imponerende 8,12 meter med den 3 kilo tunge kula.