Måtte gi tapt for serielederen

FIGHTER. Siri Anette Sørlien (t.v.) ga alt i duellene mot fysisk sterke Tveit/Hånes-spillere, uten at det ble belønna med poeng til Birkenes mandag kveld.

BILs damelag kom tilbake to ganger mot den suverene serielederen Tveit/Hånes i 1. omgang, men hadde ikke mye å stille opp med etter pause.

Kampen starta på verst mulig måte for Birkenes. Bortelaget fikk et korrekt idømt straffespark allerede før minuttet var spilt, da deres spiss ble felt av BIL-keeper Christine Andresen. Sistnevnte ble belønna med gult kort og straffesparket ble satt kontant i kassa. Sjokkåpning for hjemmelaget i solsteika i Birkenesparken!

Heldigvis måtte vi ikke vente lenge på utligninga. Etter et knapt kvarter utnytta Christina Stray Imenes surr i gjestenes bakre rekker og regelrett knabba ballen fra forfjamsede forsvarsspillerne. Ho satte fart inn i feltet og avslutta til side for keeper med et effektivt tåskudd.

Midtveis i omgangen fikk lagene hver sin store sjanse. Først skjøt Tveit/Hånes i stolpen fra 20 meter, etter ei klarering på hjørnespark. Deretter fikk Kaja Bjelland komme til avslutning rett innafor 16-meteren, men skuddet gikk rett på gjestenes målvakt som holdt enkelt.

Få minutter etter dette gikk bortelaget igjen opp i ledelsen, etter et skudd som ble pent plassert oppe i Christines venstre hjørne. De kunne også økt til 3-1 like etter, men nok en gang stod metallet i veien. I stedet ble det balanse i regnskapet da Kaja Bjelland på nytt prøvde seg med ei avslutning. Denne ganga var avstanden fra mål mye større, og Kajas skudd fra omkring 30 meter gikk i en fin bue over gjestenes sisteskanse som i ubalanse ble med ballen inn i nettet. Herlig scoring og BIL-jentene kunne feire Kajas første mål for sesongen.

2-2 holdt seg inn til pause og troa på at Birkenes skulle sørge for årets første poengtap for Tveit/Hånes var så absolutt til stede. Andreomgangen starta jevnt og spillet bølga frem og tilbake. Men etter times spill gikk gjestene opp i ledelsen for tredje gang. Christine i BIL-buret bomma med ei utboksing på en corner og bortelagets spiller kunne styre inn ledermålet på bakerste stolpe.

Christina fikk så en fin mulighet til å utligne på nytt, men klarte ikke å overliste gjestenes målvakt. Etter dette gikk lufta litt ut av ballongen for BIL-jentene og de klarte ikke å skape noe offensivt som kunne true bortelaget. Like før slutt satt den berømte spikeren i kista da Tveit/Hånes gikk opp til 4-2 på nok et hjørnespark. Det ble kampens siste scoring og BIL-jentene måtte gå slukøra av banen med 0 poeng mot serielederen.

I garderoben var det en skuffa BIL-trener som talte til spillerne sine. -Vi har de lenge på gaffelen og frustrerer dem med godt duellspill og høy intensitet, men etter 3-2 er det så å si bom stopp. Veldig skuffende avslutning på kampen, for her hadde vi muligheter til å ta dem, sa trener Aanund Aamlid.

Neste kamp for Birkenes er hjemme mot Hægebostad/Kvinesdal torsdag 23. mai og da bør det være gode muligheter for å komme tilbake på vinnersporet.