Fire målscorere og en redningsmann

SIKRA POENGENE. Et ukjent antall redninger fra keeper Einar Ytrehus og mål av Håkon Suggelia (f.v.), Jon Frigstad, Eivind Flaa og Kristoffer Suggelia sikra tre poeng mot Donn 2.

Håkon og Kristoffer Suggelia, Jon Frigstad og Eivind Flaa scora målene, mens Einar Ytrehus holdt buret nesten reint, da Birkenes ILs 5. divisjonsgutter tok sin 8. seier for sesongen.

– Det blir litt rotete, men det viktigste for oss var å komme på vinnersporet igjen, sier BIL-trener Thom Jarle Thomassen til Birkeneavisa etter 4-2-seieren over Donn 2 i Birkenesparken mandag kveld. Det var gjestene som åpna best og fikk nettkjenning først, da Jan Thomas Madland Sandvik satte et innlegg fra kanten kontant i krysset fra 10-12 meters hold. Da var det gått drøye 20 minutter. Birkenes svarte umiddelbart ved Håkon Suggelia, som stanga inn utligninga fra 14 meter etter en god frisparkserve fra storebror Kristoffer. Rett før halvtimen er spilt er rollene bytta, når Håkon slår et frispark som stusses videre av Eivind Flaa, rett på foten til Kristoffer som kan styre inn 2-1 omtrent fra straffemerket. Resultatet står seg til pause.

Eddi-show

Andre omgang starter med et pent BIL-angrep som kulminerer i et stangskudd fra Kristoffer Suggelia. Like etter er det klart for Eddi-show, når venstreback Edvard Wisløff-Ohrvik tråkler seg diagonalt fra cornerflagg til cornerflagg, spiller vegg og slår inn til Jon Frigstad som enkelt kan styre inn 3-1. Vakkert og rett ut av læreboka! Nå er hjemmelaget i dytten, men bortelaget er farlige på kontringer, og en reaksjonssterk BIL-keeper Einar Ytrehus får vist sin klasse både to og tre ganger på farlige Donn-avslutninger. Det kommer derfor ikke som noen bombe når bygutta reduserer med snaue kvarteret igjen av ordinær tid. Igjen er det Jan Thomas Madland Sandvik som er frampå, denne gang etter corner. Nå er det spenning i kampen igjen, og like etter henter BIL-keeper Ytrehus fram nok en kjemperedning på en Donn-heading fra 6-7 meters hold.

Pent «Flaaland»-mål

Snaue ti minutter før slutt dreper imidlertid Eivind «Flaaland» Flaa spenninga, når han endelig får betalt for all løpinga og alle duellene med Donn-forsvaret. Juniorspissen henter ned en langpasning rett foran nesa på en utrusende keeper, drar seg elegant forbi og setter ballen knallhardt i nettet fra hjørnet av 16-meteren. En sterk prestasjon!

ARBEIDSJERN. Eivind Flaa (nr. 10) jobba utrettelig og kom seg forbi Donn-keeperen flere ganger uten å få nettkjenning. Til slutt lyktes han.

– Vi er litt dårlige i egen boks, men vi scorer noen fine mål, og det er et godt Donn-lag vi møter i dag, kanskje det beste de har stilt med så langt denne sesongen, oppsummerer BIL-trener Thomassen.

Med seieren over Donn 2 knappa Birkenes ned Tigerbergets forsprang til fire poeng. Vinner BIL-gutta torsdagens borteoppgjør mot Vindbjart 3 er de helt oppe i ryggen på serielederen igjen.

KAMPFAKTA

Birkenes – Donn 2  4-2 (2-1)

Bane: Birkenesparken, kunstgress

Mål: 0-1 (23) Jan Thomas Madland Sandvik, 1-1 (24) Håkon Suggelia, 1-2 (29) Kristoffer Suggelia, 1-3 (48) Jon Frigstad, 2-3 (76) Madland Sandvik, 2-4 (81) Eivind Flaa

BILs lag (1-4-4-1-1): E. Ytrehus – V. Frigstad, D. Christiansen, M.T. Tallaksen Crowe, S. Stavland Ohrvik – O.K. Frigstad, J. Sæter Sundtjønn, K. Suggelia, J. Frigstad – H. Suggelia – E. Flaa. Innbyttere: K.A. Espegren, E. Wisløff-Ohrvik, E. Håkedal Tveite, Ø. Hansen, J. Christiansen, K. Fossdal

Dommer: Thor Håversen, Solbygg FK

Publikum: Ca. 100