Kun to kjørere fra bygda på årets første fartsfest på Rugslandsbanen

SKRUDDE HELE NATTA. Alf Olav Askland og mekaniker Marcus Jansen måtte ta sene nattetimer til hjelp, for å få bilen klar til start søndag.

Bilcrossfestivalen på Rugsland lørdag og søndag ble et vellykket arrangement av KAK og banekomiteen. For de lokale entusiastene og publikum ble derimot selve kjøringen amputert, da kun to kjørere deltok fra bygda vår. Aleksander Beisland, fra Beisland og Alf Olav Askland fra Herefoss i herrer senior var de eneste som stilte til start.

Noe skuffende kanskje for de lokale tilskuerne, som har sett kjørerne fra Birkenes ta mange seire og flere pallplasser de siste årene, med enorme løp bak rattet. Flere av disse kommer tilbake, skal man tro uttalelser i området rundt på depoet på søndag.

I banekomiteen på Rugsland traff man også igjen flere kjente og yngre ansikt, som tidligere har vist bakhjulene til sine konkurrenter.

Av de 80 bilene til start, så endte Askland til slutt opp med en respektabel 7. plass etter å ha kjørt B-finalen i seniorklassen. Beisland endte på en 9. plass.


KJØRTE INN TIL EN 9. PLASS. Aleksander Beisland her i sin Ford Sierra (nummer 29) var godt fornøyd med helgens kjøring, her i siste heat på søndagen.

–  Jeg var meget godt fornøyd med kjøringen lørdag da jeg fikk to seire, en andre og en tredje plass, forteller Beisland til BA.

– Jeg har vunnet her tidligere, men det begynner å bli noen år siden da jeg vant juniorklassen, forteller 25 åringen fra depoet ved Rugslandsbanen.

VANT SOM JUNIOR. Selv om Aleksander Beisland ikke har vunnet siden han var juniorkjører, så var 25-åringen fra Beisland fornøyd med helgens løp på Rugsland.

– I dag gikk det noe tyngre, men jeg er sånn tålig fornøyd med helgen, avslutter Beisland som kjørte i en Ford Sierra.

Askland som nettopp har gjort herefossing av seg, hadde en svært hektisk helg også utenom kjøringen.

– Lørdagen er jeg godt fornøyd med etter to heatseire, to andreplasser og en tredje plass. Men jeg og min mekaniker har skrudd på bilen nesten i hele natt til i dag.

– Jeg fikk problemer med motorfestene i Peugeoten på lørdag. Jeg måtte ta med bilen hjem, og jeg og Marcus Jansen rakk så vidt å få bilen til start til dagens første løp, som var det siste heatet. Ellers er jeg godt fornøyd med kjøringen her i dag.

Av de man manglet av kjente startende fra bygda, så var det ulike årsaker til dette. Marcus Jansen som vant i fjor har tatt en pause i år, også for å hjelpe til Askland som mekaniker. Far Svein Helge Jansen som har vunnet mye på Rugsland, har klar biler, men venter på større løp som omhandler sammenlagts resultater i Mestermøte. Disse løpene starter allerede neste helg på Østlandet, der også Alf Olav Askland deltar.

Lasse Flakk som vant for to år siden, har tatt en pause. Mens søstera Lena Flakk var på jobb i Nordsjøen. Preben Aarli hadde heller ikke klar bil i seniorklassen. I juniorklassen manglet siste års kjente navn som Martin Hauge og Henriette Nomeland. Førstnevnte kjørte tauebil på stevnet, mens Nomeland ikke hadde en kjørbar bil.


NY GENERASJON. Her er Alf Olav Beisland, Hege Nyhaven og banesjefen Lasse Flakk. Alle tre representerer flere nye og unge ansikt, som nå tar del i å arrangere løpene på bilcrossbanen.

Det derimot flere av den yngre garde som har kjørt de siste årene, har engasjert seg i, er å skape gode og perfekte løpsdager på den flotte banen i bygda.

Lasse Flakk er ny leder av banekomiteen, mens Hege Nyhaven som kjørte i flere år, nå har ansvaret for kioskene på området. I tillegg er også flere fra den «yngre garde» engasjert i ulike funksjoner, når det nå skal arrangeres løp på Rugsland.

– Vi er flere helt nye nå som er med og bidrar for at vi skal få gode arrangement på løpsdagene våre. Det er hektisk og være ny i rollen som leder av banekomiteen, forteller en engasjert Lasse Flakk da vi treffer ham i full sving på løpsdagen.

– Miljøet her er helt fantastisk, og mange har bidratt i flere år for at vi har kunne drive på med det gøyeste vi vet, å kunne kjøre rundt på bane i fart. For noen av oss litt yngre krefter er det godt å kunne bidra med noe tilbake, selv om mange av de «eldre» fortsatt er med i viktige roller.

På en ellers regntung søndag, var banen i god stand og rundt 600 tilskuere møtte opp for å se finalerundene i bilcross.