Rundvelt og 300.000 kroner

Variert løpsdag på Rugsland lørdag da bilfører veltet og banken åpnet hvelvet.

– Klubben er evig takknemlig, for dette er helt utrolig. Pengene gir oss en mulighet til å utbedre anlegget og være enda bedre rustet til å møre nye krav og interesser i framtida, sier Lene Heia i Kristiansand Automobilklubb (KAK).

Lørdag gikk Midtsommercrossen av stabelen på Rugslandsbanen med 82 førere på startstreken. Før premiene skulle deles ut på tampen av dagen, tok banksjef Harald Flaa fra Birkenes sparebank mikrofonen. Han hadde med seg en sjekk på 300.000 kroner.

– Dette er av enorm betydning for klubben, ja, gaven er nesten umenneskelig. Disse pengene gir oss mulighet til å realisere noen drømmer som vi har hatt lenge, sier leder av banekomiteen Pål Kittelsen.

Øremerket bidrag

Han forteller at pengene er øremerket konkrete tiltak på banen. Det skal bygges egne lokaler til anti-doping, den tekniske godkjenninga av biler skal etterhvert skje under tak, sekretariatets lokaler skal oppgraderes, og det blir flere lys og høyttalere på anlegget.

– Vi har utarbeidet budsjett, og alt skal gå direkte til innkjøp. For oss som bruker mye tid her oppe på dugnad er det som en stein faller av ryggen å få disse pengene, sier Kittelsen, og legger til:

– Med gaven fra banken kan vi legge til rette for enda mer og bedre motorsport. Vi er en fattig klubb som gjør alt på dugnad, og denne gaven er egentlig hinsides all fornuft.

Hjemmeseier i rallycross

Når det gjelder det sportslige resultater ble det seier på hjemmebane for Pål Fidjeland i rallycross over 2,4 liter. Han var for øvrig eneste som stilte på startstreken i finalen. I klassen under 2,4 liter gikk seieren til klubbkamerat Sondre Hansen foran Kjetil Larsen fra NAF Motorsport Aust-Agder.

I dameklassen i bilcross ble det dramatikk da en av bilene veltet rundt og føreren ble kjørt til sykehus i ambulanse. Etter det Birkenes Avisa erfarer måtte føreren overnatte på sykehus, men er uten alvorlige skader. Klassen ble til slutt vunnet av Elisabeth Espeland (KAK) foran Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) og Inger Rødli (KAK).

Pallen i bilcross senior bestod kun av KAK-førere i denne rekkefølgen: Kristian Myren, Ruben Walle og Frank Heggland. I bilcross junior var det tilsvarende dominans fra NMK Konsmo: Simen Nepstad, Per Svardal og Sivert Svardal.