Kenneth ble norgesmester igjen i friidrett – og Eline tok NM-bronse

(Arkivfoto: Skjermdump NRK/Birkenes kommune)

Medaljedryss i lengdegropa for våre to deltagere i NM i friidrett på Steinkjer. Kenneth Bjorvatn tok gull, mens den store overraskelsen var Eline Heia sin bronsemedalje i kvinneklassen.

Bjorvatn innfridde i stille lengde og vant suverent, med et hopp på 3.43, kun 10 centimeter unna sin personlige rekord. Imponerende var det også at bygdas største friidrettsutøver hoppet sine seks hopp, med bedre lengde enn nummer to i konkurransen.

Bygda har virkelig fått utøvere som markerer i friidretten. Både blant de unge rekruttene og seniorene har man nå fått idrettsnavn, som man kan være stolte over. Eline Heia som var skiløper for bare litt over ett år siden, byttet idrett og satset på friidrettsbanen. Det kan hun ikke angre på nå.

(Foto: Privat)

KIF-utøveren fra Birkeland meldte seg på i lengde i NM, etter å ha prøvd lengdegropa så sent som før jul i fjor. Da hoppet hun 2.56 meter uten å ha øvd spesielt mye. I lørdagens NM klinket hun til med et bestehopp på 2.52, som holdt til en imponerende og overraskende bronse.

– Det er i grunn helt sprøtt at jeg står igjen med bronsemedaljen, etter å ha trent så lite på dette. Jeg er så utrolig fornøyd, og en medalje i NM er stort for meg.

– Det motiverer meg så mye, at jeg på kort tid får gode resultater og setter personlige rekorder på de øvelsene jeg driver med. Jeg har for eksempel forbedret tiden på 60 meter med 0.4 sekunder på under ett år. Personlig beste er 8.01 sekunder på distansen, og her løp jeg på 8.08, noe jeg er godt fornøyd med.

– Men å komme hjem med medalje fra NM i lengde er stort. Det slår det meste jeg har vært med på, forteller hun til BA.

Lørdag kveld løper Heia 200 meter i Norgesmesterskapet, men har allerede innfridd mer enn man kunne forventet.

BA ha ikke lykkes å komme i kontakt med NM-vinner Kenneth Bjorvatn lørdag.

Vi gratulerer medaljevinnerne!