BIL sikra opprykk – med seks kamper igjen

JAAAAA! Selv om det seine utligningsmålet la en demper på stemninga etter kampen, kosta BIL-spillerne på seg et skikkelig opprykksbrøl etter kampen. (Foto: Thomas Salvesen, BIL fotball)

Birkenes hadde Tigerberget på kroken, men tabelltoeren slo tilbake og sikra uavgjort på overtid. Ett poeng var imidlertid nok til å sikre Birkenes opprykk til 4. divisjon – seks serierunder før slutt.

– Det er jo helt fantastisk! Litt eventyraktig, egentlig, sier BIL-trener Thom Jarle Thomassen, som tok over treneransvaret for Birkenes før årets sesong.

– Jeg hadde ikke trodd dét da jeg kom opp til Birkeland første gangen, innrømmer han.

– Da var det is på banen, så folk kunne ikke stå på beina!

Etter å ha vært middelhavsfarer i 5. divisjon de siste sesongene har birkenesingene denne sesongen heva seg flere hakk og står med 16 seire, en uavgjort og ett tap på 18 kamper etter lørdagens poengdeling. Med seks kamper igjen å spille er det kun Tigerberget som kan snyte dem for seriegullet og kretsmestertittelen. Og det er to lag som rykker opp.

BIL har tatt nye steg

Sesongen igjennom har Tigerberget og Birkenes veksla på å toppe tabellen. Før sommerpausen var Start-supporterlaget et hakk hvassere og tok en velfortjent seier da lagene møttes i Birkenesparken i begynnelsen av juni.

BORKISDOMINANS. Det var mange som hadde tatt turen til Solsletta i Tveit for å se toppkampen i 5. divisjon. De fleste av dem var birkenesinger. (Foto: Thomas Salvesen, BIL fotball)

Lørdagens returoppgjør på Solsletta i Tveit viste at birkenesingene har tatt nye steg. Gultrøyene åpna riktignok best og hadde et lite spillemessig overtak de første minuttene. Men da Håkon Suggelia skrudde et frispark i nettet via et tigerbein midtveis i omgangen tok hvittrøyene over føringa i kampen og produserte sjanser på rekke og rad. Det ble likevel med det ene målet før pause.

Tigerberget slo tilbake

Etter hvilen satte Tigerberget inn trøkket for å hente inn ledelsen, men det var Birkenes som produserte flest sjanser, og med 20 minutter igjen å spille økte Tallal Tareg Mohamed ledelsen da han på vakkert vis styrte en corner i nettet med pannebrasken.

SIKRA OPPRYKKET. En pen heading av Tallal Tareg Mohamed og et frekt frisparkmål av Håkon Suggelia sørga for ett poeng og opprykk til 4. divisjon for Birkenes. (Foto: Thomas Salvesen, BIL fotball)

Det gikk imidlertid ikke mange minuttene før Tigerberget slo tilbake, på en corner som blåste rett i mål. Mot slutten av kampen pressa Tigerberget på for utligning og fikk betalt på overtid av overtida.

– Da gjør vi sånne feil som kan skje når en leder med ett mål fem minutter på overtid. Det blir brudd, så blir det feil på feil, så blir det mål. Men det er sånt som skjer på alle nivåer, påpeker BIL-treneren. Kampen sett under ett var det helt greit med 2-2, men litt bittert at utligningsmålet kom helt på slutten, innrømmer han.

Går for seriegull

Det seine utligningsmålet la naturlig nok en liten demper på stemninga i BIL-garderoben. Men spillerne har all grunn til å være stolte av innsatsen, understreker Thomassen.

– Forrige gang vi møtte Tigerberget spilte de oss ut. I dag er det ganske jevnt, det kunne gått begge veier, påpeker han. Og det er fortsatt seks kamper igjen av sesongen og mer heder og ære å spille om.

– Vi kan jo bli kretsmestere au, påpeker BIL-treneren.

– Selv om det er to lag som rykker opp, så er det alltid gøy å havne på toppen, legger han til.

For at dét skal skje, må Birkenes trolig vinne resten av kampene. For Tigerberget puster dem i nakken og kommer til å gjøre det sesongen ut. Tigerberget kommer uansett til å følge Birkenes opp i 4. divisjon. For med seks kamper igjen, er det kun teoretiske muligheter for at noen av lagene bak kan ta dem igjen. Da må tigrene tape alle sine resterende kamper, og dét er utopi.