Keiino og Gunslingers fikk med seg publikum

GUNSLINGERS. Da mørket begynte å legge seg over festivalområdet lørdag kveld og Gunslingers entret scenen, fikk man en trolsk stemning. Pyroshowet ble mer i iøynefallende, og publikum strømmet til foran scenen, med sin største folkemengde under hele Fjordbrøl.

Også lørdag var det flotte konserter på Fjordbrøl på Herefoss. Keiino og Gunslingers varmet publikum på nok en ufyselig kald og våt juni kveld. Lokalbandet Rød Mix og andre artister spilte også fra tidlig ettermiddag til over midnatt.

Regnet har bøttet ned i perioder de dagene Fjordbrøl har vært arrangert. Utrolig kjedelig for arrangøren, og man kan ikke annet enn å ha noe medlidenhet med Sabla Moro og deres medarbeidere. En bred stor artistliste fredag og lørdag, og erfarne arrangører, greide ikke å lokke de helt store publikumsmassene til årets Fjordbrøl.

Konkurransen fra nærliggende konserter kan ha vært en mulig årsak til det noe lave publikumsoppmøtet. Åge Aleksandersen spilte avskjedskonsert for ei full Havnetomt i Lillesand. DDE og Tix har spilt på Hunsfest i Vennesla, med mye folk.

KEIINO. Trioen i bandet Keiino var uten tvil en høydare på Fjordbrøl.

Da Keiino entret scenen på Herefoss ble stemningen løftet flere hakk. Publikum strømmet til fra festivalområdet og inn mot scenen, og de leverte. Vokalist Alexandra Rotan fikk med seg publikummet fra første låt. Sammen med låtskriver, rapper og joiker Fred Buljo, og sanger og låtskriver Tom Hugo Hermansen, fremførte trioen kjente låter, med pyroshow underveis.

Gruppa har vært med i tre MDG-finaler, og da de fremførte «Spirit in The Sky» fra 2019-finalen, tok det godt av fra de rundt 300 foran scenen. Fred Buljo tok også med seg publikum i allsang på en egen joik, som skapte liv og røre i søla foran scenen.

PUBLIKUMSFRIER. Solist Alexandra Rotan i Keiino, var god på kontakten med sitt publikum og fremførte en rekke kjente låter sammen med sine bandmedlemmer.

De var også innom kjente låter fra Aha og Lady Gaga, som publikum sang med på. Mest liv ble det da «Alt for Norge», skrevet av Ivar Dyrhaug, ble fremført. Da hørtes allsangen over store deler av festivalområdet.

FULLT FORAN SCENEN. Det var først da Gunslingers entret scenen at det ble tettpakket med folk foran scenen, tross et vanskelig underlag.

Da det begynte å skumre og mørket fikk en trolsk stemning innerst ved Herrefossfjorden, så entret Gunslingers scenen. Gruppa fra Hardanger er inne i sitt 16. år som norsk country-band, og viste at de har mye erfaring på scenen.

Med låter som «Viagra, biff og bernaisesaus», «Bygdaslaur» og «Bukkejakt», så sang publikum med, og danset så søla spruta inn i de små nattetimene. Da kunne vi registrere at det også var flest publikummere foran scenen.

FULLE VIP-TELT. Festivaldeltagerne fylte opp de to VIP -teltene på området. Her kunne man få kjøpt drikke uten egne bonger.

BA tok også tempen rundt på festivalområdet, og publikum i alle aldre var i god fest-stemning. I de to VIP-telta var det nesten fullt hele kvelden. Det man la merke til, var at stemningen blant VIP-ene var så god rundt bordene, at det var tett med folk, også da artistene holdt sine sceneshow.

Rød Mix spilte en liten time foran sine mest trofaste publikummere, før Keiino entret scenen. De fikk også den siste regnskuren da de fremførte sitt første nummer lørdagskvelden.

LOTHEPUS. «Back stage» hadde TV-kjendisen Lothepus full oversikt over festivalområdet.

Lothepus (Leif Einar Lothe) blandet seg stadig med publikum litt ute på kvelden, og var også populær i VIP-teltet. Kjell «Kjellen» Bigset, komiker og showsanger fra Vestlandet, var med og fyrte opp fra scenen før artistene entret sine show.