Datter Ingrid og mamma Siri – historiske lagvenninner

KLAR FOR Å KJEMPE SAMMEN. Datter Ingrid og mor Siri er klare for å kjempe sammen for BIL denne sesongen.

Det er langt ifra uvanlig at mødre spiller fotball. Men at mor og datter spiller på samme lag hører nok til sjeldenhetene.

– Jeg kan ikke huske at det har skjedd før i Birkenes IL, sier mangeårig dametrener Trond Endresen.

Den talentfulle 2009-modellen Ingrid Sørlien Flakk har blitt tatt opp på damenes seniorlag og i denne troppen finner vi også veteran, og mor Siri Anette Sørlien. Skulle Ingrid få spilletid onsdag kveld, noe som er høyst sannsynlig, er det første gang mor og datter spiller sammen i BILs nå 100 år gamle historie.

Birkenesavisas svar på «Melvin Snerken» (sportsjournalist i Flåklypa Tidende og undertegnedes forbilde) tar seg en prat med den potensielt historiske duoen mens damelaget er på vei hjem fra treningsleir i Danmark.

– Det er himla gøy å kunne få lov til å trene og spille sammen med Ingrid. Fotballen tar jo en god del av fritida så det er fint å kunne være sammen om det. Vi er jo en «fotballgal» familie og pleier å snakke mye fotball hjemme, men nå kan vi jo også snakke om tanker og erfaringer vi gjør oss på feltet sammen, sier Siri entusiastisk mens Superspeed suser av gårde over 3-4 meter høye bølger denne seine søndagskvelden.

Ingrid, som har vært innom både sonelag i Øst og kretslag, har lyst til å være aktiv fotballspiller så lenge som mulig.

– Jeg spiller jo mest fordi jeg synes fotball er så gøy, men jeg tror jeg kan få en god utvikling på seniorlaget og jeg lærer veldig mye av både trenerteamet og spillerne. Også får vi se hvor det bærer hen etter hvert, sier Ingrid som fikk sin uoffisielle seniordebut i en treningskamp mot Donn tidligere i vår. Det ga skikkelig mersmak.

ÅRETS DAMELAG. Bak fra venstre: Hanne Helleland, Siri Anette Sørlien, Klara Tobiassen, Christina Stray Imenes, Kine Lien, Kaja Grødum, Marilena Bylund, Kaja Marie Aamlid Bjelland og Rakel Svaland Grødum. Foran fra venstre: Anna Mosby, Line Håbesland, Aurora Endresen, May-Lillian Endresen, Johanna Fedeler, Christine Andresen, Thea Hye og Ingrid Sørlien Flakk.

– Jeg er veldig glad for at jeg får lov til å bli med på damelaget når vi ikke har noen andre jentelag i klubben, men det er også litt skummelt for motstanderne er litt større og tøffere. Samtidig er jeg blitt veldig godt tatt imot av alle sammen og det er en veldig fin gjeng å være en del av. Det er spennende at opplegget rundt treninger og kamper er ordentlig planlagt og litt seriøst. Alle har sine roller og oppgaver. Så ja, jeg trives veldig i gruppa, avslutter Ingrid før en ivrig Johanna Fedelerer spør om de skal stikke en tur i tax-free’en.

Hovedtrener Aanund Aamlid er klar på at Ingrid vil få rikelig med spilletid i år.

– I og med at vi mister Kine (Lien) til militæret om noen få uker så er Ingrid tiltenkt å erstatte ho i midtforsvaret. Og det har jeg absolutt ingen betenkeligheter med. Til tross for sin unge alder så spiller ho rolig og klokt. I tillegg har ho et knallgodt høyrebein som vi skal få god nytte av, sier Aanund.

Vi nærmer oss Kristiansand og coach Aaanund konkluderer med at årets treningsleir ved Vendsyssel Idrætscenter har vært en suksess. Både sportslig og sosialt. Oppholdet ble runda av på Action House i Løkken hvor det ble heftig konkurrert i både go-cart og bowling.

– Det har vært en utrolig fin tur til et fantastisk flott idrettssenter som hadde det aller meste. Spesielt turnhallen og treningsstudioet ble flittig brukt av jentene, så hit vil vi så absolutt tilbake neste år. Treningene var gode og vi fikk også til en fin internkamp hvor jentene virkelig fikk kjenne på det å jobbe beinhardt gjennom samtlige 90 minutter og gå skikkelig i kjelleren, flirer Aanund mens han kikker bort på en sliten, halvsovende gjeng henslengt i stoler og sofaer.

Han innrømmer at han er spent før serieåpninga i Kvinesdal.

– Vi har trent mye i vinter og har hatt gode treningsforhold takket være den nye fotballhallen. Det blir spennende å se hvordan jentene takler det å gå fra en relativt liten 9er-bane til stor 11er. Årets 4. divisjon blir tøff med flere gode lag, men jeg har trua på at vi skal bite godt fra oss.

Hægebostad/Kvinesdal – Birkenes spilles på Eramet Kvinesdal kunstgress 10. april.

 

Tekst og foto: Thomas Salvesen