Martin Uldal til topps i IBU Cup-jaktstarten

VINNERTROIKA. Birkenes ILs Martin Uldal flankert av toer Endre Strømsheim (t.v.) og treer Mats Øverby etter seieren på IBU Cup-jaktstarten i Idre onsdag ettermiddag. (Foto: Skjermdump fra Eurovisionsports.tv/Atle Uldal)

Birkenesskiskytter Martin Uldal imponerte med 5. plass i IBU Cup-debuten tirsdag ettermiddag. Dagen etter klinka han like godt til med seier på jaktstarten i svenske Idre.

– Det var skikkelig gøy! Jeg følte meg veldig bra i sporet i dag, har vel hatt noen av mine beste dager fysisk begge dagene, så totalt sett er jeg i kjempebra slag skikkelig. Da er det gøy å skyte ganske bra i tillegg, sier Uldal til Birkenesavisa. På tirsdagens sprint hadde han tredje beste langrennstid. I dag var han raskest av alle.

– Jeg kunne gått enda litt fortere i dag, faktisk, hevder rekruttlandslagsløperen.

Rufsete innskyting

Han måtte tåle en tur i strafferunden etter én bom på første liggende skyting. På andre liggende plukka han ned samtlige blinker, før det ble én bom på hver av de stående skytingene.

– Jeg fikk to bom på liggende i går og hadde en litt rufsete innskyting i dag, så jeg var litt ekstra nøye på ligg, men fikk likevel en bom, men heldigvis fullt hus på andre ligg, så den er godkjent. På stå er jeg mye mer offensiv, spesielt på sisteserien, da går jeg på og synes jeg skyter enda litt bedre. En bom på hver er ok på jaktstart, påpeker Martin Uldal.

Stor norsk innsats

I mål var han drøye halvminuttet foran Endre Strømsheim, som vant sprinten dagen i forveien. Med Mats Øverby på 3. og Martin Nevland på 4. plass ble det virkelig storeslem for det norske laget. Legger vi til at Sverre Dahlen Aspenes gikk inn til en 9. plass, ser vi at Norge la beslag på halvparten av topp ti-plasseringene. Det er imponerende! Den første IBU Cup-runden fortsetter lørdag med normalprogram for damer og herrer, før den avsluttes søndag med en ny sprint.

Gleder seg til sin første 20 km

Uldal ser fram mot lørdagen når han skal gå 20 kilometer normalprogram for første gang, med ett minutt tillegg for hver bom på skytinga. Da er bare fullt hus godt nok.

– Det er skytinga som blir viktig begge dager, men jeg gleder meg, jeg kan ikke si annet. Jeg er nok mer jakstart- og fellesstartløper enn normalløper, men tror jeg kan gjøre det bra der også. Det handler om å skru om taktikken litt på skytebanen, sier Martin Uldal, som virkelig har truffet på langrennsformen til sesongens første store dyst.

– Jeg føler virkelig det har løsna litt nå. Jeg følte jeg mangla et lite gir på sesongåpninga, men nå er det bra. Jeg kjenner det på slutten av løp, og det er deilig.