Birkenes ble straffa av effektive Trauma

TOMÅLSCORER. Tallal Mohamed Tareg hadde en god kamp for BIL og noterte seg for to scoringer.

Det ville seg ikke helt for BIL-guttene hjemme i Birkenesparken. Effektive Trauma kunne til slutt reise hjem til Tromøya med tre kjærkomne poeng.

Birkenes havna tidlig under i torsdagens kamp. Et innlegg ble halvklarert av BIL-forsvaret og Traumas venstreving kunne dundre inn ledermålet fra ganske skrå vinkel inne i 16-metersfeltet. Like etter var vertene nærme utligning, men Jonas Sundtjønns avslutning ble redda av keeper.

COMEBACK. Eivind Flaa var tilbake etter kneskaden som har holdt han på sidelinja i flere måneder.

Etter 20 minutter pekte dommeren på straffemerket da Eivind Flaa, som gjorde comeback etter et langt skadeopphold, ble meid ned av gjestenes målvakt. Dessverre klarte ikke Kristoffer Suggelia å treffe mål og straffesparket gikk utafor.

Hjemmelaget pressa på for utligning, og var nære på ved et par anledninger. Deretter hadde Einar Ytrehus i BIL-buret et par fine redninger, før Birkenes helt på tampen av omgangen fikk corner etter et godt skudd fra Knut Arild Espegren. Hjørnesparket var godt slått, men gjestene fikk klarert og satte i gang ei kontring som endte i scoring og 2-0 til bortelaget.

I 2. omgang skulle BIL gå aggressivt ut og få en tidlig redusering, men i stedet kunne Trauma sette inn 3-0 etter et direkte frispark fra drøye 20 meter. BIL-gutta hang imidlertid ikke lenge med hodet, for noen få minutter seinere kom Tallal Mohamed Tareg seg løs inne i feltet og banka inn det etterlengtede reduseringsmålet.

Det var nok av tid til å score flere mål, men håpet om poeng svant da gjestene økte til 4-1 etter ei heading på et hjørnespark. Resten av kampen bar preg av lite finspill og mange harde dueller. Verst gikk det utover en Trauma-spiller som måtte bæres av banen med det som kunne se ut som en stygg kneskade.

Like før slutt fikk Birkenes nok et straffespark da kaptein Bjørnar Hove ble dytta overende etter en hodeduell. Denne ganga fikk Tallal prøve seg og han gjorde ingen feil fra elleve meter. Men det ble bare et trøstemål og årets tredje tap for herrelaget var et faktum.

– Dette var kjipt altså. Jeg synes vi fortjener mer i kveld, for det er jo egentlig ganske jevnt. Men vi slipper inn altfor billige mål og da vinner man ikke fotballkamper i 4. divisjon, sa tomålsscorer Tallal til BA etter kampen, og erkjenner at Birkenes har en del å jobbe med frem mot neste kamp. Den spilles borte mot Flekkefjord lørdag 11. mai.