Tapte to poeng

LYKTES TO GANGER. BILs toppscorer Christina Stray Imenes var alene gjennom flere ganger, men trill ballen like utenfor et par ganger. Her setter hun inn 2-1-målet, og senere i kampen satte hun inn utligningsmålet til 3-3 på vakkert vis.

BIL-damene hadde taket på Hægebostad/Kvinesdal (H/K) i Birkenesparken torsdag kveld, men ga fra seg initiativet i kampen og måtte nøye seg med uavgjort 4-4.

Kampen er ikke mer enn ett minutt gammel når May-Lillian Endresen tar med seg ballen fra midtbanen og løper fra hele H/K-forsvaret, for så å bli klipt ned rett innenfor 16-meterstreken. Dommeren har ikke noe annet valg enn å peke på straffemerket. Straffesparket setter kaptein Hannah Semine Aronsen sikkert i nettet. Etter snaue 20 minutter utnytter Tonje Greibesland en miss i BIL-forsvaret og dytter ballen over streken fra en meters hold etter corner. Halvtimen er spilt når Christina Stray Imenes kommer alene med H/K-keeperen for andre gang på få minutter. Denne gangen gjør BIL-spissen ingen feil og triller inn 1-2 fra drøye 20 meter.

Pene mål

Andre omgang er så vidt kommet i gang når Johanna Kvåle setter ballen i krysset etter klabb og babb i BIL-forsvaret. Åtte minutter etter prikker Malin Eikeland inn et frispark i krysset fra 20 meter, og så er gjestene plutselig i føringa. Birkenes svarer nesten umiddelbart når Christina Stray Imenes presser H/K-keeperen til å plukke opp ballen og forårsake indirekte frispark. Frisparket dyttes til Stray Imenes, som setter inn utligninga helt oppe i motsatt kryss. Med 20 minutter igjen av ordinær tid krangler Malin Eikeland inn 3-4-målet fra kort hold når BIL-forsvaret ikke får klarert. Rett etter river Hanna Matre til seg ballen på venstrekanten, skjærer inn mot hjørnet av 16-meteren og plasserer ballen kontrollert helt inne ved motsatt stolpe.

BIL-treneren misfornøyd

Det siste kvarteret presser hjemmelaget på for å få det avgjørende målet, men gjestene holder unna og er farlige på kontringer. Det blir imidlertid ikke flere mål, og lagene må finne seg i å dele på poengene i steikvarmen, etter en kamp der hjemmelaget har et klart spillemessig overtak før pause, mens spillet jevner seg ut etter hvilen.

– I dag vinner vi ikke ett poeng, vi taper to, fastslår en tydelig misfornøyd Trond Endresen.

– Vi viser i første omgang at vi er mye bedre enn dem, men så slipper vi inn det målet rett etter pause. Da slutter vi å spille, og det blir en kaosomgang, konstaterer BIL-treneren.

Neste dyst for BIL-damene er allerede tirsdag, når laget reiser til Vågsbygda for å møte Våg.

KAMPFAKTA

Birkenes 1 – Hægebostad/Kvinesdal 4-4 (2-1)

Bane: Birkenesparken, kunstgress

Mål: 1-0 (3, str.) Hannah Semine Aronsen, 1-1 (19) Tonje Greibesland, 2-1 (34) Christina Stray Imenes, 2-2 (48) Johanna Kvåle, 2-3 (53) Malin Eikeland, 3-3 (60) Stray Imenes, 3-4 (70) Kvåle, 4-4 (73) Hanna Røstad Matre

BILs lag (1-4-3-3): C. Andresen – H. Mollestad, M. Mollestad, K. Lien, H. Helleland – H.S. Aronsen, S.A. Sørlien, K.M. Aamlid Bjelland – A. Endresen, C. Stray Imenes, M.-L. Endresen. Innbyttere: A. Håbesland, E. Skomedal Kræmer, H. Røstad Matre

Dommer: Christer Gumpen Eidsaa, Randesund IL

Publikum: Ca. 30