«Slektsstevne i Birkenesrunde-familien»?

(Arkivfoto)

Birkenes IL feirer i år 100 års jubileum, stiftet i 1924. Laget arrangerer tur-og trimsykkelrittet Birkenesrunden for 50. gang, også det et jubileum.

Birkenesrunden ble arrangert for første gang i 1975. Det første tur-og trimrittet på Sørlandet og altså det eldste. I mange år det «ledende» og største tur- og trimrittet på Sørlandet med godt over 400 deltakere på de beste årene. Over 3.000 forskjellige deltakere har syklet Birkenesrunden og det har vært over 10.000 målpasseringer. 221 har vært med 10 ganger og fått «gullpokal» og 25 av disse har fullført 25 Birkenesrunder eller flere. I sin tid ble det fra arrangørens side sagt at det var et tur-/trimritt for menn og kvinner fra 10 til 75 år, men det er gjort til skamme idet deltakere fra 7 til 85 år har fullført rittet. De yngste sammen med voksen/foresatt. Det må også nevnes at store sykkelstjerner som Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd har deltatt i Birkenesrunden. Trolig har det vært deltakere fra alle kommuner på Agder, og også deltakere fra utenfor Agders grenser.

Kameratskap og sykkelinteressen har vi felles og vi er som en «familie» – Birkenesrunde-familien. Alltid gøy å treffe sykkel-/idrettsvenner og mimre litt. Noen av oss har av forskjellige grunner satt vekk sykkelen. Men så har tanken slått meg; tenk om vi i «familien» kan møte fram til Birkenesrunden søndag 16. juni, helst med sykkel og deltakelse, men om du ikke er aktiv lenger, kan det jo være gøy å treffe tidligere sykkelvenner og mimre litt over tidligere meritter. Det er lagd en utklippsbok over det meste som har stått i avisene om Birkenesrunden og det utgjør over 200 sider (i A3 format). Mye artig å se tilbake på. Disse vil bli lagt ut til allmenn beskuelse inne på idrettshuset på rittdagen.

De som har vært med 25 ganger har fått en sykkeltrøye med teksten; «Jeg har syklet Birkenesrunden 25 ganger». Alle disse oppfordres til å stille i denne trøyen, enten som deltakere eller som tilskuere. Er trøyen «krympet» så klipp den opp i sidene og bruk den som «vest». Så må vi ha et bilde av gjengen.

Arrangørene i Birkenes IL har lagt ned hundrevis, trolig tusenvis av dugnadstimer for å legge forholdene til rette for at sykkelinteresserte sørlendinger og andre skal få en fin 92 km lang sykkeltur i de «indre bygder». Så derfor er oppfordringen til alle som har «medlemskap» i Birkenesrundefamilien; Møt fram på førstkommende søndag, og bli med å hylle jubilanten, og vis at dere har satt pris på Birkenes IL sitt arrangement Birkenesrunden. Sykkelgruppa opplyser at de vil stille med blaudkage og kaffe.

Håper vi sees!

 

Ragnar Høygilt

Tidligere rittleder,

nå «bare» deltaker

 

__________________

Brukerskapt