Ett poeng i målrikt oppgjør mot Våg

RAKETT I NETTET. BIL-jentene omringer målscorer Johanna Fedeler etter hennes superscoring fra 25 meter.

Ingen av lagene klarte å stikke avgårde med seieren, men Våg var nærmest å kapre alle poengene i Birkenesparken.

Det var duka for andre og siste kamp i «Supertorsdag i Parken», hvor BILs damelag fikk besøk fra Vågsbygd. Birkenes klarte ikke å slå Våg i noen av de fire oppgjørene i fjorårets sesong og var derfor veldig sugne på å slå tilbake.

Gjestene dominerte banespillet og hadde et par store muligheter, men det var Birkenes som skulle ta ledelsen litt mot spillets gang.

I 14-år gamle Johanna Fedeler har Birkenes et sjeldent stortalent og ikke bare har ho fart og teknikk, men også et saftig skuddbein. En knapp halvtime var spilt da Johanna tok et kjapt overblikk og så at keeper sto litt på halvdistanse. Fra godt og vel 25 meter lada ho kanonen og sendte avgårde et skudd som Vågs målvakt ikke hadde sjans til å nå opp på. Rå scoring av Johanna!

BIL så ut til å våkne litt etter denne vitamininnsprøytninga, men etter 42 minutter var det bortelaget sin tur til å score. Et gjennomspill sendte deres spiss igjennom aleine med Christine Andresen i BIL-buret og med et effektivt tåskudd langs bakken var lagene like langt. De fleste i Birkenesparken trodde stillinga ville stå til pause, men så kom tre magiske minutter for hjemmelaget.

Først kunne Johanna servere Christina Stray Imenes med en strøken stikker i bakrom. BILs målsnik var råsterk og satte inn 2-1 etter kraftig press fra Våg-stopperen. Sterke prestasjoner av både Johanna og Christina. Og hjemmelaget var ikke ferdige med målproduksjonen i 1. omgang.

Et langt utspill fra Christine fant høyreving Anna Magdalena Mosby som parkerte gjestenes sideback og slo inn mot 16-meteren. Der nådde Johanna ballen før den utrusende Våg-keeperen og fikk flikka den til side til Aurora Endresen som enkelt kunne score i tomt bur. Tre flotte BIL-scoringer som ga en 3-1 ledelse til pause.

Det var ikke spilt mange minuttene av 2. omgang da Våg reduserte på et godt langskudd hvor vertenes spillere ikke klarte å komme opp i skytteren. Utover i omgangen vippa det litt begge veier, men en satt med en følelse av at en utligning lå i lufta. Og etter knappe 70 minutter var utligninga et faktum.

Gjestenes spiss vant spurtduellen med BIL-stopperne og skjøt hardt i keeperhjørnet til Christine, som ikke rakk bort tidsnok. Rett før full tid fikk Våg et mål annullert og i tillegg hadde de en gigasjanse som de blåste over mål fra 6-7 meter.

Kampen endte dermed 3-3 og trener Aanund Aamlid var alt i alt fornøyd med ett poeng.

– Vi hadde noen fine perioder hvor jentene jobber bra og spiller fotballen som vi ønsker. Og alle målene kommer etter veldig gode prestasjoner. Men generelt er vi altfor passive i denne kampen og vi får ikke involvert midtbanen i grunnspillet vårt. Dette må vi fikse! Vi blir spesielt i 2. omgang kjørt av et tålmodig og ballsikkert Våg-lag som har litt flere strenger å spille på enn oss.

Førstkommende torsdag fortsetter jakta på årets første trepoenger når Aanund tar med seg jentene til Solsletta på Tveit for å møte Gimletroll 2.

– Nå skal vi bruke de to neste treningene godt og jobbe litt ekstra med det vi mislyktes med i kveld. Jeg har god tro på at det kan snu mot Gimletroll!