BIL-gutta inntok tabelltoppen

PRAKTSCORING. Eivind Flaa avslutter et mønsterangrep ved å vippe ballen over en utrusende RIL-keeper og i nettet til 4-2.

To mål av Håkon Suggelia og to av Eivind Flaa sendte Birkenes til topps på 5. divisjonstabellen da Randesund 2 gjesta Birkenesparken.

– Joda, gøy å score to, men jeg skulle jo hatt ett til, sier Håkon Suggelia nøkternt etter oppvisninga i Birkenesparken mandag kveld. «Målet» han sikter til kom syv minutter før full tid da midtbaneeleganten holdt lekestue med RIL-forsvaret for andre gang i kampen; tok ned ballen på brystkassa, vippa den over en forsvarer og heada den forbi keeper og i nettet. Det var nesten en blåkopi av 1-0-målet etter 11 minutter. Forskjellen var at da triksa han seg forbi to forsvarere, satte ballen i nettet med foten, OG ble ikke avblåst for at ballen hadde vært over dødlinja.

Fartsfylt og velspilt

Dette var imidlertid ikke den eneste underholdninga birkenespublikummet ble servert mandag kveld. Sjelden har vi sett en mer fartsfylt og velspilt 5. divisjonskamp. Lagene gikk til pause på stillinga 1-2 etter en omgang hvor det ble skapt målsjanser i omtrent hvert eneste angrep. Hjemmelaget skapte de fleste, mens gjestene var farlige på kontringer. I pausen gjør BIL-treneren et par bytter som demmer opp for Randesunds raske kantspillere. Det gir resultat umiddelbart.

STERK OG SMART. Her har Håkon Suggelia nettopp krangla til seg ballen rett utafor Randesunds 16-meter, tar to steg og fyrer av en markkryper som sniker seg inn helt nede ved stolperota, og det står 3-2.

Andre omgang er bare fem minutter gammel når Eivind Flaa utnytter en misforståelse i RIL-forsvaret og pirker inn utligninga fra kort hold. Fem minutter seinere krangler Håkon Suggelia til seg ballen og fyrer løs fra 16 meter. Ballen sniker seg inn ved nærmeste stolpe.

Mønsterangrep

Midtveis i omgangen får publikum se et mønsterangrep i hvitt og blått, når Håkon Suggelia slår en lang crossball fra venstre over til Knut Arild Espegren på høyrekanten. Espegren flikker ballen videre til Eivind Flaa som river seg løs fra oppasserne sine og vipper ballen over keeper og i nettet. Snuoperasjonen er et faktum, og den er absolutt ikke ufortjent. Like etter har gjestene et skudd i tverrliggeren fra kort hold, mens vertskapet blir snytt for et soleklart straffespark når Espegren blir hekta i RIL-feltet. Flere mål blir det imidlertid ikke, og Håkon Suggelia og lagkameratene kan gå av banen som serieledere.

– Jeg hadde nok ikke trodd det før sesongen, men vi hadde et håp om å være med å kjempe i toppen. Vi har en del gode unge spillere nå, sier midtbanemotoren.

Trekker fram juniorene

Det støttes av trener Thom Jarle Thomassen.

– Randesund stiller med et godt lag i dag med flere spillere med førstelagserfaring, men vi spiller en veldig bra kamp i dag. Andre omgang er jo en fryd, sier BIL-treneren. Han ønsker ikke å trekke fram enkeltspillere, understreker heller at det var en real lagseier, men etter å ha tenkt seg om sier han:

– Jeg trekker gjerne fram juniorspillerne våre. Lukas (Stordal) gjør jo sin debut i dag, og så har vi jo Eivind (Flaa), Emil (Håkedal Tveite) og Einar (Ytrehus), så det gror godt i junioravdelinga om dagen!

Seieren sender Birkenes forbi Tigerberget og opp på tabelltoppen med 30 poeng på 11 kamper. Tigergutta har to poeng mindre og én kamp mindre spilt. Torsdag har Birkenes muligheten til å øke ledelsen når de gjester tabelltreer Øyestad for vårsesongens siste kamp.

 

KAMPFAKTA

Birkenes – Randesund 2  4-2 (1-2)

Bane: Birkenesparken, kunstgress

Mål: 1-0 (11) Håon Suggelia, 1-1 (24) Daniel Høglo Nordvik, 1-2 (29) Elias Tchaba, 2-2 (50) Eivind Flaa, 3-2 (55) Suggelia, 4-2 (67) Flaa

BILs lag (1-4-4-1-1): E. Ytrehus – E. Wisløff-Ohrvik, E. Håkedal Tveite, M.T. Tallaksen Crowe, D. Christiansen Harbones – J. Frigstad, H. Suggelia, K. Suggelia, J. Christiansen – K.A. Espegren – E. Flaa. Innbyttere: A. Posti-Lindland, V. Frigstad, S. Stavland Ohrvik, J. Sæter Sundtjønn, L. Stordal

Dommer: Rune Akselsen, Giv Akt IL

Publikum: Ca. 100