Feira med kake – Audun har vært alle sine 50 arbeidsår hos Uldal

ATLE ULDAL. – Audun har vært en svært dyktig medarbeider gjennom alle disse årene.

Å være yrkesaktiv i 50 år er imponerende i seg selv, men når man har vært på samme arbeidsplass i hele sitt arbeidsliv, er det er bragd. Audun Birkenes har rundet 50 yrkesaktive år hos hjørnesteinsbedriften Uldal på Birkeland. Legg til at samboeren Edel Jensen har 35 år i samme bedrift, så skjønner man at dette er en meget sjelden begivenhet.

– Jeg var 16 år da jeg møtte opp hos Einar Heia i 1974, som da hadde ansvaret for tilsettinger, og spurte han om jobb. Jobb fikk jeg, og siden har jeg blitt værende her, forteller jubilanten når BA møter han i kantina hos Uldal mandag ettermiddag.

2. januar i år var merkedagen i 66-åringens arbeidsliv. Denne uken hylles han av sine medarbeidere for lang og tro tjeneste.

– Jeg har hatt fantastiske år her på Uldal og kan ikke få fullrost medarbeidere og ledere i disse årene. Trivsel og glede over å kunne bidra her, er nøkkelord når jeg først skal fortelle om disse årene, og hvorfor det ble 50 av dem.

– Da jeg rett over nyttår i 1974 startet i jobben i montasjeavdelingen, hadde jeg nok ikke sett for meg at jeg fortsatt skulle være her i 2024. Jeg har jo trivdes i alle år, og har hatt mitt virke på to av avdelingene her. Jeg har vært i montasjeavdelingen i 30 år og på lageret nå de siste 20 årene.

– Du har sett mange endringer her i bedriften disse årene. Fortell litt om de største endringene fra 1974 og frem til i dag?

– Først og fremst er det jo bygningsmassen til hele bedriften som har vokst enormt. Da jeg begynte, var bygningsmassen på 1500 kvadratmeter. Frem til rundt 1990 vokste denne til hele 8000 kvadratmeter. Så man kan trygt si at Uldal har vokst fra den gang vi var rundt 25-30 stykker her på bygget.

– Nå er vi 115 ansatte, derav 87 ute i produksjonen, så vi har hatt en stor utvikling siden Audun begynte her, skyter fabrikkdirektør Atle Uldal inn.

På fritiden har Audun alltid vært sportsinteressert og har fulgt Birkenes idrettslag tett i mange år. I tillegg er han glad i å pusle med egen ved og liker å stelle i egen hage.

På spørsmål om fremtiden og om når han vil pensjonere seg, er han usikker.

– Jeg er ikke sikker på hva jeg vil gjøre enda, men må jo snart bestemme meg. Om jeg vil fortsette litt til og bedriften fortsatt kan bruke meg, så kan det hende jeg tar ett år til. Jeg kan jo like godt ende opp med å pensjonere meg nå, men trives jo veldig godt da.

– Samboeren min Edel, som er 61 år, vil gå av når hun blir 62 år, har jeg skjønt. Det ville kanskje vært riktig å gjøre det samme for min del. Vi har hatt en utrolig reise begge to, og er svært takknemlige for alle disse årene, forteller Audun, som i alle disse årene har jobbet dagtid og aldri gått skift.

Tirsdag skal Atle Uldal og medarbeiderne hylle jubilanten. Vi lar Uldals egne ord beskrive Auduns to flittige arbeidsnever gjennom et langt arbeidsliv:

– Audun har vært en svært dyktig medarbeider gjennom alle disse årene. Han har vært trofast gjennom sitt virke, og har vært utrolig viktig for bedriften og dens utvikling. Han har aldri vært den som har ropt høyest, selv om han skulle hatt en grunn. Han er stillferdig som person, og stiller ikke for store krav, der andre ville ropt høyt.

– Audun er faglig svært dyktig, og kun en av tre som er sertifisert på montasje, her på bedriften, legger en fornøyd fabrikkdirektør til om en sjelden 50 års jubilant i bygda.