Låner ut gevær

REKRUTTERER: – Det er viktig å finne riktig punkt på avtrekkeren, sier Olav Aabel på trening med fjorårets rekrutter.

Når skiskyttergruppa i idrettslaget innkaller til pressekonferanse kan det være spennende ting på gang.

– Det er ikke mere spennende enn at vi inviterer barna i kommunen til å prøve skiskyting. I første omgang er det skyting, og vi har geværer til utlån, sier primus motor Atle Uldal.

Det vil bli arrangert tre kvelder med åpen standplass, og Uldal håper mange vil komme og finne ut at skiskyting kanskje er en sport å satse på.

– Det fine anlegget vi har på Birkeland med om lag tre kilometer asfaltert løype og 20 skiver fortjener og bli brukt, og her har vi gode muligheter til å få fram nye talenter. Birkenes har tradisjoner å ta vare på innen skiskyting, forteller Uldal.

Han er nøye med å få fram at hovedmålet ikke er å skape enere, men å skape et godt miljø for barn og unge.

– Og det er kanskje det gode miljøet som kan være drivkraften hvis man ønsker å nå litt lengre enn gjennomsnittet, sier Atle.

I fjor høst hadde skiskyttergruppa en lignende aksjon. Da var det 20 innom, 15 som begynte og i år ser det ut til at tolv fortsetter. I år er innbydelsen gått ut til både Birkeland, Vegusdal og Herefoss og det er plass til alle som måtte ønske det.

– Og så gjør vi det litt familievennlig av og til. Da arrangerer vi stafett hvor foreldrene skyter og ungene løper. Det er populært, særlig når pappa bommer, sier Uldal som nok skulle ønske seg litt bedre rekruttering av jenter.