– Det er ingen tvil om at det er de vestlige landene som har lykkes

 

Vil skrive om kultur. Ikke finkultur eller kultur for vanlige folk. Men kulturarven vi har arvet fra våre forfedre. Vi har foreløpig den vestlige kristne kulturarven. Men den er under sterk press både av innvandring, woke-kultur og politisk korrekthet. Noen tror at en kultur kan bli nøytrale. Men det er ikke tilfelle. Tar en bort den kristne kulturarven så blir den erstattet av noe annet. Det har vist seg gjennom historien at ALLE kulturer går under og andre kulturer overtar. Men nå synes jeg at vi framskynder kollapsen av vestlig kultur ved måten landet blir styrt på. Når en ser på hvilket land i verden som har lykkes, så er det ingen tvil om at det er de vestlige landene som har lykkes. USA, Europa, Australia og Canada for eksempel, er land som har lykkes og de som er på topp er ofte protestantiske land. Land som ikke har lykkes, er alle de 57 muslimske landene. Ikke er det ytringsfrihet, rettferdig valg eller stor velstand blant vanlige land. Folk fra muslimske land flykter til Norge og Vesten, for det er mange tider heilt fryktelig å bo i muslimske landene. Da ville en tro at en kvittet seg med den kulturen som en flyktet fra. Nei, de tar med seg æresdrap og spetakkelet til Norge. Statistikken sier at våre nye landsmenn er overrepresentert av drap og voldtekter. Men mange er flotte personer som oppfører seg greit og betaler sin skatt. Det at den vestlige kulturen er overlegen andre kulturer, er så tydelig at det ikke noe diskutere ei gang. Det er vell ingen som diskuterer om 2+2 = 4.

Noe av suksessen Norge er kjent for, er lite korrupsjon. Den tia er nok over. Nå er der korrupsjon heilt til topps i politikken. Det er ingen som får meg til å tro at Erna Solberg og Anniken Huitfeldt ikke visste hva ektemennene drev med. Hvem kan vell klare å skjule ovenfor ektefelle hvis børsen har steget og plutselig blitt mye rikere. Det som har vært så bra med Norge, er at vi stoler på hverandre. Jeg har aldri betalt skatt med glede. Tvert imot hater jeg skatt. Spesielt når en ser hvordan myndighetene forvalter våre penger. Men jeg er nøye på at jeg ikke driver med svart arbeid.

Når det snødde som værst i nyttårshelga og det var snakk om at skolene skulle stenge. Da kom ideologien fram. Sosialistene i forskjellige partier ønsket å stenge skolene på grunn av det store snøfallet. For et pinglete samfunn vi har blitt. Litt snø, så må skolene stenges. Det er ikke barna som er pingler, men de som bestemmer og noen foreldre. Klart at argumenter de bruker om at de ønsker ikke at barna skal bli ihjelkjørt, det er ikke godt å forsvare seg imot. Jeg har tillit til foreldrene, at de klarer å bedømme situasjonen til barna. Enten må de kjøre barna på skolen eller kan barna gå. Jeg hørte selv på myndighetenes råd om å la bilen stå. Så jeg løp til arbeid under det værste snøfallet.

I formannskapet og kommunestyret har det blitt en annen praksis i det siste når det gjelder hvordan et møte skal gjennomføres. Vanlig praksis har vært at representanten rekker opp hånden og venter til det blir hans sin tur, og når det blir han sin tur tiltaler ordfører med Ordfører. Jeg vil kalle det vanlig folkeskikk. Nå er sikkert jeg litt gammeldags, men jeg liker at det skal være litt høytidelig i kommunestyret og at representanter tiltaler ordføreren med Ordfører. Hadde det vært et sirkus, så er det andre regler. Vi som er beskjedne taper på det nye systemet. Jeg har tenkt litt på hvordan vi kunne ha innført et annet system. Jeg vet ikke om det er lov, men kunne tenke meg å innføre det systemet de har i Storbritannia. Det britiske parlamentet. Sikkert noen som vil hevde at vi allerede har innført det. Systemet er iallfall underholdende. Men jeg har sans for det og det hadde vært et fint eksperiment, og Birkenes hadde vært en foregangskommune når det gjelder kommunestyremøte.

 

Odd Gunnar Tveit

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.