Vil lokke unge til dagsturhytta Kolåsbu med digitale spill

(Foto: Birkenes kommune)

Konseptet blir kalt Escape Room. Og fra neste sommer kan dette bli å finne i den nye dagsturhytta i Herefoss.

Det er rådgiver Julie Elisabeth Agre Stene i Agder fylkeskommune som nå har sendt brev til Birkenes kommune om dette.

– Dagsturhyttene er utstyrt med bibliotek gjennom et delprosjekt finansiert av fylkesbiblioteket, og utført av folkebiblioteket i kommunen, som mange av de besøkende allerede har fått glede av.

– Men så ønsker vi å få til det lille ekstra, noe spesielt for ungdom og unge voksne, som kan lokke dem til dagsturhytta, en god tilleggsopplevelse.

Escape Rooms er blitt svært populære de siste åra. Firmaet Perfect Escape er blant landets ledende utviklere, og skriver dette om hva det er:

– Et Escape Room er et spesialbygd rom fylt med spennende oppgaver, koder og gåter som løses gjennom logikk, kreativ tenkning og godt samarbeid. Denne underholdningstrenden har tatt Norge med storm de siste fem årene.

Brevet fra Agder fylkeskommune er sendt til alle kommunene på Agder som har dagsturhytte.

– Fylkesbiblioteket har fått midler av Nasjonalbiblioteket til å lage et Escape Room i dagsturhyttene i Agder. Det vil ikke bli låste dører, men spenning og utfordringer.

– Vi planlegger å lage en hybrid selvgående spilløsning, hvor endel skjer digitalt og endel i hytta og området rundt. Det skal kunne spilles enten alene, en vennegjeng, eller organisert.

– Escape Room’et blir likt i alle hyttene, og originalkonseptet skal ikke påføre noen ekstra kostnad for kommunen. Målet er å ha dette klart til juni neste år.

I brevet opplyses det at man er helt i startfasen av prosjektet, og gjerne vil ha innspill.