Tok en liten stopp på Strøget etter 7000 kilometer Norge rundt

STOPP PÅ STRØGET. På vei heim tok hollenderne Annemieke (til venstre) og Dorien en stopp utenfor BA på Strøget, for å kjøpe seg noe godt og ferskt over på bakeriutsalget.

Det «bromma» godt inn gjennom døråpninga på vår redaksjon torsdag formiddag. Denne gang var det et par hyggelige hollendere som parkerte sine motorsykler utenfor. Og de to var lette å komme i prat med.

Annemieke (40) og Dorien (42) hadde vært på fire ukers tur på sine store sykler – på 500 og 790 kubikk.

– Turen vår er på 7000 kilometer. Vi har vært helt opp på grensa mot Russland, forteller Dorien.

De viser reiseruta på et kart på mobilen. Å, snakk om tur Norge rundt.

De to starta tidlig i juli med ferja fra Cuxhaven i Tyskland til Kristiansand. Derfra rulla de opp Sirdal, ned til Forsand – og så starta kryssinga av de fleste fjordene oppover Vestlandet.

– Vi elsker alle ferjene her i Norge, forteller de to.

Vakre Atlanterhavsveien på Nordmøre hadde vært et av turens høydepunkter. Via Trondheim fortsatte de to, før ny ferjestrekning over fra Bodø til Røst og Moskenes, og så rulling innover Lofoten. Derfra til Senja, Nordkapp og så til Grense Jakobselv.

– Hvordan har det vært å finne overnatting?

– Vi har campet, sier Annemieke. Det har kosta rundt 400 kroner natta. Og så har vi overnatta noen netter gratis på klubbhus til MC-klubber.

– Og ei natt ble vi i nord invitert heim til en familie, og fikk overnatte der, sier Dorien.

De skryter av hvor mange vennlige nordmenn de har møtt på den lange turen sin. Spesielt i nord har det vært lett å komme i prat med folk.

Heime i Holland jobber Annemieke med utvikling av drivstoffstasjoner med hydrogen. Dorien jobber i Home Helps, som finnes i mange land.

Fra nord gikk turen deres gjennom Finland og Sverige, og så via Røros og Lillehammer. På vei sørover var de innom og fikk oppleve Heddal stavkirke.

Noe regn i løpet av de fire ukene gjorde at kjøreruta ble endra litt underveis.

– Turen har vært uten noen som helst uhell, smiler de to – og banker tre ganger i vinduskarmen til avisa.

Torsdag hadde de fulgt riksvei 41 ned Nissedal, på vei til turens avsluttende ferjetur fra Kristiansand tilbake til kontinentet.

Men først vil Annieke og Dorien over på bygdas bakeriutsalg, for å finne noe godt.