Utvider åpningstidene

TANNPLEIE: Tannpleier Birgit Slettedal Vikestad og tannlegesekretær Mona Uldal Vikestad ønsker nye pasienter velkomne i tannlegestolen på Strøget.

Tannlegekontoret som har etablert seg på Strøget utvider åpningstidene.

– Først og fremst skyldes dette flere nye pasienter. Når vi startet opp på Strøget hadde vi et ønske om å ha åpent flere dager, og nå har vi muligheten til det, sier tannlege Jon Olav Holmen.

Det var i høst Elvebredden tannlegesenter etablerte seg tvers over gata for bygdas lokalavis. Til nå har de hatt åpent to dager i uka, men nå blir det mulig å få tannpleie flere dager.

– VI har hyret inn en tannpleier er på Birkeland annenhver tirsdag, og vi utvider nok til hver tirsdag om ikke lenge. På lang sikt har jeg et håp om å ha åpent hver dag, men det tar vi etter hvert, sier tannlegen.

Lokal ansettelse

– Er kundeveksten forventet eller en gledelig overraskelse?

– I utgangspunktet forventet vi dette, for vi trodde det var et marked i bygda. Men vi er positivt overrasket over hvor fort pasientene kommer, sier han til Birkenesavisa.

Som følge av stadig flere kunder har også Holmen ansatt et lokalt ansikt til å betjene kundene som våger seg innenfor tannlegens dør. Tannlegesekretæren bærer med det et lokalt navn.

– Jeg ble rett og slett hodejaget til jobben, og trives for så vidt med det. Jeg har lang erfaring fra bransjen, så det er trivelig å kunne ha kort vei til jobb, sier Mona Uldal Vikestad.

Fra Vennesla

Kollegaen hennes har litt lengre vei til jobb, men det er likevel tannlegen som kjører lengst av alle for å betjene kunder på Birkeland. Han bor i Kristiansand.

– Jeg kjører bare over heia fra Vennesla, og den lille turen gjør meg ingenting, sier Birgit Slettedal Larsen.

Hun har fått rolla som tannpleier i tannhelsebedriften på Strøget, som har sitt utspring langs elvebredden på Lund i Kristiansand. Mens Vikestad har sin utdannelse fra Odontologisk fakultet ved Universitetet i Oslo, dro Larsen til verdens nordligste universitet for å ta sin utdannelse.

Etter endt utdanning i Oslo og Tromsø bar det tilbake til Sørlandet for både tannpleieren og tannlegesekretæren. Begge har nå over ti års erfaring fra bransjen.

Arbeidsfordeling

– Det er kanskje ikke alle som er vant til en tannpleier, men en tannpleier kan gjøre undersøkelser, ta røntgen, rense tenner, behandle tannkjøttsykdommer, bleke tenner og generell oppfølgning med tanke på hygiene, sier Holmen.

Nå som det også er en tannpleier på Strøget mener han arbeidsfordelingen er fornuftig.

– De som bare skal til en årlig kontroll kommer gjerne til en tannpleier, slik at tannlegen kan bruke tida på behandling. Mens tannpleiere har tre års utdanning, har vi tannleger fem år. De kan som sagt gjøre veldig mye, men ikke direkte inngrep i tennene slik som fyllinger, sier han.